» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Jurnalistul Alan Johnston va fi liber in curand
 

 (Fasia Gaza)  Alan Johnston, corespondentul BBC in Gaza, dat disparut in data de 12 martie este in viata intr-o stare buna de sanatate si ar putea fi liber " in foarte scurt timp", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului palestinian

     " Starea lui de sanatate este buna. Nimeni nu a incercat sa-i faca nici un rau ", a tinut sa precizeze Ghasi Hamad, purtatorul de cuvant al Primului ministru palestinian Ismail Haniyeh, intr-o declaratie facuta in cadrul festivalului literar "Hay " din Tara Galilor. Acesta a declarat totodata faptul ca detine mai multe informatii in ceea ce-l priveste pe jurnalist, informatii pe care deocamdata nu le poate divulga.

     In data de 9 mai, grupul extremist musulman palestinian "Armata Islamului ", a revendicat rapirea lui Alan Johnston cerand totodata guvernului britanic eliberarea lui Abu Qatada, islamist inchis in Marea Britanie, dar si a a catorva detinuti musulmani.

     "Speram ca Johnston va putea fi liber foarte curand. Am propriile mele cai prin care comunic cu acesti oameni ”, a mai declarat purtatorul de cuvant, care a tinut sa precizeze ca este un prieten apropiat al jurnalistului, de la care a primit vesti cu cateva zile in urma.

     Gordon Brown, ministrul britanic de finante, care-l va succeda in functie pe Primul ministru Tony Blair in 27 iunie,a  fost de asemenea prezent la festival fara a se cunoaste insa daca o intalnire intrea acesta si M.Hamad a avut loc.

     Alan Johnston este corespondent BBC in Gaza din aprilie 2004. Acesta nu a dat nici un semn de viata din data de 12 martie 2007. Potrivit surselor de securitate palestiniene, acesta a fost rapit de cativa oameni inarmati, pe cand se indrepta cu masina spre locuinta personala.

 

     Sursa : topchretien

Data: 2007-05-29 01:59:59
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro