» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
SOS natura
 

   (Belgia) Gradina Botanica Nationala a Belgiei de la Meise a lansat din nou luni un strigat de alarma in ceea ce priveste incalzirea globala. Temperaturile ridicate care vin din ce in ce mai devreme in decursul unui an perturba tot mai mult natura. «  Se poate spune ca vegetatia este supusa stresului », afirma Koes Es de la gradina botanica. « Plantele si animalele trebuie sa tina cont de amestecul de amenintari care, pentru prima data in istorie survin in acelasi timp ». Natura trebuie sa faca fata poluarii solului, aerului, apei si impartirii teritoriului. Schimbarile climatice vin si ele in completare.

     « Este cu siguranta picatura ce umple paharul. Pentru unele specii de plante este deja prea tarziu. Natura este in plina agitatie. Este ca o panza de paianjen, daca tragem de un fir, se desface toata ».

     Stejarul infloreste in medie cu zece zile mai devreme decat acum 30 de ani. Fluturele ale carui larve se hranesc cu frunzele acestui sejar, a reusit sa se adapteze si isi depune ouale cu 9 zile mai devreme. Dar pitigoiul care se hraneste cu larvele acestui fluture ajunge prea tarziu.

     Omul joaca un rol foarte important in aceste schimbari. « Marea majoritate a organismelor nu se poate adapta in ritmul acestor schimbari, acestea merg prea repede ».

 

  Sursa: topchretien

Data: 2008-03-04 15:44:12
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro