» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Papa Benedict al XVI-lea face apel la o trezire a constiintei
 

   (Vatican) Papa Benedict al XVI-lea  a vorbit sambata pe un ton ridicat, contra spiritului de ‘’toleranta” al societatii moderne care justifica avortul, manipularile embionare sau eutanasia, adresand totodata un apel credinciosilor catolici sa-si trezeasca constiinta, pentru a fi gata "sa apere valoarea vietii umane".

     Papa i-a dojenit pe catolicii secularizati, care se lasa amagiti de "forme dicutabile de toleranta", sau sunt insuficient de vigilenti in ceea ce priveste "gravitatea problemei in discutie".

     "Dreptul la viata al tuturor fiintelor umane, de la nastere si pana la moartea lor naturala  este dreptul fundamental, care primeaza deasupra tuturor celorlalte drepturi", a declarat Suveranul Pontif. Acesta a insistat totodata asupra "necesitatii indispensabile" pentru crestini, de a-si forma "o constiinta adevarata si dreapta", in ceea ce priveste aceste subiecte,"fara cotradictii, tradare sau compromis". Aceste opinii au fost exprimate atat in fata  oamenilor de stiinta, cat si a  teologilor, la finalul unui congres pe tema "obiectia constiintei", congres ce a avut loc la Vatican.

    "Impotrivirea constiintei" este recunoscuta in cateva dintre tarile  care refuza sa poarte arme, sau in tarile unde medicii inca se opun din ratiuni morale avortului.

    "Cresc totodata presiunile in favoarea legalizarii uniunilor alternative casatoriilor si inchiderea tot mai mare fata de procrearea pe cale naturala", a declarat Papa, facand aluzie la proiectele de legalizare a uniunilor sau a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, din multe tari printre care si Italia.

     Seful Bisericii Catolice a mai criticat de asemenea faptul ca ceea ce el considera ca fiind "atacuri impotriva dreptului la viata" se generalizeaza deja in toata lumea ; enumerand totodata "presiunile tot mai mari in favoarea legalizarii avortului in America Latina si in tarile in curs de dezvoltare, si recurgerea la avortul chimic",(cel efectuat pe baza de pilule- n.tr), aducand totodata in discutie "dezvoltarea politicii de control al nasterilor ".

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-02-26 00:17:14
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro