» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Israelul planuieste Promenada pacii
 

     (Israel) Statul Israel a semnat tratate de pace doar cu doua din tarile invecinate: in anul 1979 cu Egiptul si in anul 1994 cu regatul hasemit al Iordaniei. Acum Israelul doreste sa construiasca la Marea Rosie o sosea de legatura intre cele trei state.

     In portul israelian Eilat de la Marea Rosie se planuieste construirea unei sosele numite « Promenada pacii » de initiatorii israelieni ai proiectului. Aceasta urmeaza sa faca legatura intre localitatea de granita Taba dintre Egipt si Israel si portul Iordanian Aqaba. Ideea arhitectilor a fost bine primita de catre prim-ministrul israelian Ehud Olmert, care i-a asigurat pe initiatorii proiectului de intreaga sa sustinere.

     Administratia orasului se asteapta ca aceasta sosea sa duca la o stimulare a traficului strain, economia locala inregistrand pierderi serioase in ultimul timp mai ales din cauza scaderii numarului de turisti. Ca scop secundar, initiatorii israelieni ai proiectului au in perspectiva extiderea plajelor din Aqaba si Taba, ceea ce de asemenea ar putea atrage mai multi oaspeti din tara si din strainatate.

     Numai planificarea strazii va costa 750.000 de sekeli ( 135.000 de euro, n. red. ) si va fi finantata de orasul Eilat, de MInisterul Turismului si de Administratia Teritoriala a Israelului (ILA). Pentru faza de constructie se asteapta in continuare investitori privati, care sa se alature cu contributiile lor efortului financiar al administratiei locale.

  Comentariu : Nu ne duce oare cu gandul acest articol la drumul din Imparatia de o mie de ani, care va lega Siria de Egipt ? « In aceeasi vreme, va fi un drum care va duce din Egipt in Asiria. Asirienii se vor duce in Egipt si egiptenii in Asiria, si egiptenii impreuna cu asirienii Ii vor sluji Domnului. Tot in vremea aceea, Israel va fi al treilea, unit cu Egiptul si cu Asiria, ca o binecuvantare in mijlocul pamantului » ( Isaia 19,23-24).

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

 

Data: 2008-01-29 00:30:32
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro