» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
40 de zile de binecuvantare: Israel si Biserica
 

 (Franta) Dupa cum stim, Franta se afla inca intr- o perioada de rugaciune si binecuvantare, la care sunt chemati sa participe si crestinii din celelalte tari ale lumii. Ziua a 12-a este dedicata binecuvantarii pentru Israel si pentru Biserica.

   ” Cu mult timp in urma in istoria Bisericii, intre evrei( fii promisiunilor) si crestini s-au nascut diferite certuri, ajungandu-se pana la respingere reciproca. Acesta diviziune a provocat mari nenorociri de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, Dumnezeu nu a incetat sa-si iubeasca poporul si face apel la unitate.

     Aceste respingeri reciproce au inceput inca din secolul al IV-lea, cand un evreu care dorea sa-l urmeze pe  Isus Hristos era nevoit sa renunte la iudaism.  Crestinii au ajuns sa- i acuze pe evrei de "deicid", proclamand totodata si o "teologie a substitutiei"(teologia substitutiei avanseaza ideea ca Biserica a inlocuit evreii ca si popor ales si ca Dumnezeu a lepadat poporul evreu pentru eternitate- n.tr). Dupa spusele Bisericii, "Noul Israel"(crestinii) ar fi inlocuit vechiul Israel in proiectul lui Dumnezeu. Cum ar fi putut Dumnezeu sa-si respinga copiii ?

     Astazi responsabilii bisericilor noastre se caiesc si vad in poporul evreu "fratii nostri mai vechi in credinta"(Romani 11). Asemenea reconcilieri nu pot fi decat roade ale Duhului Sfant. Toate acestea sunt o binecuvantare pentru Biserica. Vrem sa ne bucuram si sa aducem o revarsare a Duhului Sfant in vietile noastre !

     Peste tot in Israel si in diaspora traiesc evrei drepti, oameni care-l cauta sincer pe Dumnezeu. Printre ei, Domnul Isus iubeste si se reveleaza ca si Mesia Cel asteptat. Unii dintre acestia, numiti "evrei mesianici", accepta aceasta revelatie in mijlocul iudaitatii lor. Actualmente aceste comunitati  se dezvolta rapid in intreaga lume. In Israel evreii mesianici numara in jur de 7000 de persoane. Dumnezeu atinge inimile oamenilor prin manifestarea dragostei crestinilor fata de acest popor. Rabinii se intorc la Mesia, iar musulmanii gasesc Lumina.

-sa-L binecuvantam pe Dumnezeu pentru parintii nostri: Avraam, Moise si Ilie; sa-L binecuvantam pentru Israel, poporul ales pe care l-a pregatit pentru a primi Cuvantul;

-sa binecuvantam demersurile care conduc evreii si crestinii spre o mai buna cunoastere  si spre o dragoste reciproca ;

-sa binecuvantam pe cei ce-l cauta pe Dumnezeu in Isus Hristos ;

-sa binecuvantam atat Biserica universala cat si cea locala ; sa chemam viata din abundenta peste ea, si sa gaseasca "trecere inaintea oamenilor" si multi sa experimenteze mantuirea in Isus Hristos (Faptele Apostololor 2 :47) ".

 

Sursa : topchretien

Data: 2007-03-05 02:12:59
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro