» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Vom fi 9,1 miliarde in 2050
 

     Un raport al ONU afirma faptul ca in anul 2050, populatia globului va ajunge la 9,1 miliarde de locuitori, fata de cele 6 miliarde din prezent. Regiunea care va " beneficia" de acest dinamism va fi evident Asia, datorita demografiei galopante a Indiei, tara a carei populatie va atinge 1,6 miliarde, depasind-o pe cea a Chinei.

Batrana Europa

     Europa va trebui sa-si " gestioneze " aceasta explozie a  populatie imbatranite. Mai grav  este faptul ca ar putea sa-si vada populatia redusa drastic. Europenii au reprezentat aproximativ 20% din populatia lumii, in ultimele doua milenii , iar aceasta cifra ar putea  scadea la 7% in secolul viitor, dupa cele afirmate de catre David Coleman, profesor de demografie la Universitatea britanica Oxford.

     In urma analizei efectuate de catre Brian Love( Profesor Universitar din S.U.A.- n.tr), acest dezechilibru ar putea da nastere unei schimbari, in ceea ce priveste nivelul de viata al europenilor. Vor fi nevoiti sa se obisnuiasca " a trai cu zgarcenie"." Aceasta inseamna ca se va plati mai mult, sau se va accepta mai putin ajutor din partea statului : ingrijiri medicale, pensii, sau alte avantaje. Se va lucra mai mult timp, sau se va accepta o pensie mai mica, dupa spusele specialistilor in economie. Politicienii sunt ingrijorati de consecintele ce vor urma unor decizii ca acestea".

" Green card-uri" europene

      Batranul continent doreste sa puna in aplicare un sistem inspirat de  green card-urile americane, si anume o loterie, ce va elibera o carte de sejur candidatilor la imigrare. Deocamdata, aceasta parere pare a fi un concept controversat, asupra caruia cele 27 de state nu au cazut intru totoul de acord.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-03-18 04:12:36
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro