» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Vaticanul si pacatele moderne
 

     (Vatican) « Sa nu poluezi. Sa nu faci manipulari genetice ». Timpuri noi, pacate noi, iar Biserica Catolica doreste sa le faca de cunoscut.

     Arhiepiscopul Gianfranco Girotti, responsabilul organismului insarcinat cu pronuntarea pacatelor si a penitentelor, subliniaza pentru Osservatore Romano, jurnalul Vaticanului, pericolele in calea mantuirii sufletului.

    « In acest domeniu exista lucruri pe care trebuie sa le denuntam, cum ar fi violarea drepturilor fundamentale ale naturii umane, prin experiente si manipulari genetice, ale caror solutii sunt greu de prevazut si de controlat ».

     Vaticanul se opune cercetarii care pune in discutie distrugerea embrionilor si respinge de asemenea ideea clonarii umane. In interviul acordat asupra « noilor forme ale pacatului social », Mgr. Girotti vorbeste de asemenea despre atingerea mediului inconjurator, o tema pe care papa Benedict al XV I-lea a abordat-o pe larg in ultimele luni. Aceste preocupari ale Bisericii Catolice in ceea ce priveste mediul inconjurator au inceput sub conducerea papei Ioan Paul al II-lea. Deja la Vatican au fost instalate celule fotovoltaice in mai multe cladiri, pentru a produce electricitate. Tot aici a fost organizata o conferinta stiintifica asupra consecintelor incalzirii climatice.

     Mgr. Girotti aminteste printre “pacatele moderne” si traficul de droguri, nedreptatea economica si sociala, prin care « saracii devin si mai saraci, iar cei bogati devin mai bogati ». El deplange totodata faptul ca din ce in ce mai putini catolici se confeseza ( spovedesc). Conform unei anchete a Universitatii din Milano, 60% dintre catolicii practicanti nu se mai confeseaza.

 

  Sursa : topchretien

 

 

Data: 2008-03-11 01:43:51
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro