» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Unitate si credibilitate
 

  (Germania) Credibilitatea bisericilor europene depinde de unitatea mesajului pe care acestea il propovaduiesc. Aceasta a fost tema pusa in discutie si adresata responsabililor principalelor biserici traditionale din Europa, reunite la Wittenberg, oras unde cu cinci secole mai devreme, Martin Luther a pus in miscare reforma protestanta.

      "Suntem biserici separate", a declarat episcopul luteran Margot Kassmann, care si-a tinut discursul in biserica unde in anul 1517, Luther afisa cele 95 de teze.

     In cursul acestei reuniuni de patru zile, presedintele german Horst Kohler, a chemat bisericile sa-si dubleze eforturile pentru a propovadui unitatea." Impartasania de exemplu este o problema importanta", a subliniat acesta, facand referire la dorinta protestantilor si a catolicilor de a se impartasi, practica ce tinde sa se detaseze de invatatura catolica. Presedintele doreste ca Biserica Germana( tara ce detie un numar aproximativ egal de biserici catolice si protestante), sa contribuie la relansarea ecumenismului.

     Reuniunea de la Wittenberg face parte dintr-o serie de evenimente, care vor culmina cu ce-a de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana, intalnire ce va avea loc in septembrie anul acesta la Sibiu, si care va reuni mii de persoane, provenite in marea lor majoritate din bisericile traditionale ale Europei.

 

 

  Sursa : topchretien

 

 

    

 

 

Data: 2007-02-20 01:29:31
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro