» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Un rinichi in schimbul experimentarii extazului divin
 

      (Canada) Un tanar australian a fost pe punctul de a se opera pentru a-si dona un rinichi, in schimbul experimentarii extazului divin. Acesta a fost oprit insa la timp, de catre o echipa de medici de la un spital canadian.

     Australianul in varsta de 22 de ani a ajuns in Toronto in luna martie, pentru a face o operatie in vederea donarii organului unei femei bolnave, intalnite prin intermediul internetului.

     Tatal tanarului a afirmat ca baiatul a fost supus unei spalari de creier, de catre o secta botezata  "Jesus Christian", cunoscuta de presa australiana pentru "cultul rinichiulu " ; cerand totodata interventia autoritatilor canadiene in acest caz.

     Invocand protectia vietii private, Dr. Robert Bell, directorul retelei de spitale universitare  din Toronto a refuzat sa comenteze cazul. Canalul public de televiziune CBC a afirmat marti ca operatia a fost anulata din "ratiuni etice".

     Potentialii donatori de organe "trebuie sa demonstreze ca au consimtamant si sunt constienti de riscurile pe care le implica o astfel de operatie asupra sanatatii celui care o efectueaza", a afirmat Dr. Bell.

     Atunci cand o persoana isi exprima dorinta de a dona un organ unei persoane care nu face parte din familie sau din cercul apropiat de prieteni, acesta trebuie sa consulte in prealabil un  psihiatru, pentru a se cunoaste daca persoana este motivata de altruism sau daca a fost supusa unor presiuni exterioare.

Data: 2007-06-08 03:47:46
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro