» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Un musulman convertit la crestinism persecutat de catre propria mama
     (Canada) Musulmanii care se convertesc la crestinism se confrunta cu mari persecutii. Nici cei care traiesc in tarile occidentale nu sunt feriti de represalii. Un barbat a platit un tribut greu renuntand la islam pentru a-l urma pe Hristos, iar suferintele i-au fost provocate chiar de catre cei care altadata il iubeau mai mult.

     Adam nu va mai putea merge niciodata. Picioarele sale poarta urmele numeroaselor operatii menite sa-i refaca muschii, tendoanele si oasele distruse. A suferit aceste operatii in urma unei cazaturi. A fost aruncat de la etajul patru al unui centru comercial. A supravietuit. Este un miracol !

     Cel mai socant este faptul ca persoana care a ordonat toate acestea este chiar mama lui :  « Am primit o scrisoare de la mama, in care ma ameninta ca ma va omori, daca nu ma reintorc la islam », afirma Adam.

     Adam este un crestin care traieste in Canada, dar s-a nascut si a crescut ca musulman in Maroc. La varsta de 20 de ani, s-a mutat in Canada, unde a intalnit multi crestini arabi. A inceput sa urmareasca emisiuni televizate pe teme religioase, emisiuni in care erau contestate invataturile islamului. Acest lucru l-a condus spre un forum de discutii pe internet, numit « Pal Talk » : « Atunci am inceput sa primesc o multime de invataturi despre islam, care mi se pareau foarte ciudate, si tot atunci am avut convingerea ca aceasta religie nu poate fi de la Dumnezeu. Cum poate o religie care este bazata pe crima si terorism, poate veni de la Dumnezeu ? ». S-a adresat cu aceste intrebari unui seic, dar raspunsul primit l-a uimit foarte tare : « I-am spus ca aceasta religie nu poate fi de la Dumnezeu si cred ca Ben Laden si Al Zawaheri sunt teroristi ». El mi-a raspuns : « Nu, ei nu sunt teroristi, ci sunt musulmani adevarati ». « Atunci am hotarat sa parasesc islamul ».

     In majoritatea cazurilor, acesta ar fi fost un sfarsit frumos, dar pentru acest musulman devenit crestin, a fost inceputul numeroaselor incercari.

     Sotia, cu care era casatorit de 6 ani, l-a parasit, iar familia a intreprins o campanie pentru a-l forta sa revina la islam, incercand chiar sa-l aresteze pe cand se afla intr-o vizita in Maroc (…)

     Dar cel mai dur atac a venit dupa intoarcerea lui in Canada. Un tanar marocan, care-i spusese ca este nou in oras, i-a cerut lui Adam sa-l duca intr-un centru comercial situat in partea centrala a orasului, pentru a-si intalni verisorul (…) Acestia l-au impins de pe un balcon de la etajul patru al cladirii. Pentru 15 zile a ramas inconstient, iar urmatoarele 7 luni urmand sa le petreaca prin spitale. Medicii i-au spus ca va ramane imobilizat intr-un scaun cu rotile, tot restul vietii. Dar chiar de pe patul de spital, Adam a inceput sa invete musulmanii. El se conecteaza zilnic pe « Pal Talk », pentru a le spune adevarul despre islam.

     Adam are de asemenea si un mesaj pentru musulmanii convertiti la crestinism : « Isus nu ne-a promis fecioare si nici fluvii de vin. In schimb, El a declarat : « In aceasta lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea ». Credeti-ma, am simtit mana lui Dumnezeu lucrand in viata mea in aceasta perioada de incercari pe care am traversat-o. Am fost renegat de catre parinti, prieteni si tara, dar cu Hristos, toate lucrurile sunt mai bune”.

 

  Sursa : topchretien

 

Data: 2008-01-11 04:59:55
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro