» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Un iranian acuzat de adulter, executat prin lapidare
 

     (Iran) Un iranian condamnat pentru adulter a fost executat prin lapidare in partea de nord-vest a Iranului, au anuntat autoritatile iraniene, data exacta a executiei nefiind insa precizata. In ciuda protestelor din partea oficialilor elvetieni pe langa autoriattile iraniene, aceasta executie a avut loc.

     Este vorba de prima executie de acest tip, dupa cea din iulie 2001, aplicata si recunoscuta oficial de catre autoritatile iraniene. In anul 2001 a fost executata o femeie condamnata pentru adulter si crima.

     Departamentul Federal al Afacerilor Externe (DFAE) si-a exprimat « condamnarea ferma », ca urmare a acestei executii. Lapidarea este un tratament « crud si inuman », a indicat departamentul.

     In virtutea legii islamice, barbatii condamnati la lapidare sunt ingropati pana la sold, iar femeile pana la gat, fiind atacati cu pietre pana ce acest lucru le provoaca moartea. Sunt lasati in viata in cazul in care reusesc sa se elibereze. Legea stipuleaza de asemenea ca marimea pietrelor nu trebuie sa fie nici foarte mare(pentru a provoca imediat moartea), dar nici foarte mica.

 

  Sursa : topchretien

    

Data: 2007-07-14 00:25:48
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro