» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Un fost persecutor se intoarce la Dumnezeu

                           

     (Etiopia) Inainte de intalnirea personala cu Isus Hristos, Mohammed a fost un extremist musulman. In urma cu doi ani, in data de 2 februarie, el a ucis un tanar crestin in varsta de 19 ani, in timp ce acesta iesea din cladirea scolii.

    " Allahu Akbar !" Prins rapid de catre autoritati, Mohammed a fost arestat si condamnat la 12 ani de inchisoare. In ciuda faptului ca acesta fusese deja condamnat, membrii tribului din care facea parte Tulu, tanarul ucis, au decis sa se razbune, dand foc unui numar de 5 case din tribul lui Mohammed, familia victimei refuzand sa participe la aceasta operatiune. Totusi, tatal tanarului imprteuna cu alte opt persoane apropiate au fost interpelate de catre autoritati. Abdela, tatal tanarului ucis a fost descurajat de aceasta situatie : " Am fost pedepsit de doua ori : mai intai mi-am pierdut baiatul, iar acum m-au inchis impreuna cu ucigasul sau".

     Dar Dumnezeu are intotdeauna o cale de a schimba cele mai grele suferinte in victorii. Doi dintre responsabilii bisericii locale au obtinut permisiunea de a-i vizita pe cei inchisi, o data pe saptamana. Vizitele intreprinse de acestia nu s-au limitat doar la familia lui Tulu, ci ei l-au vizitat si pe Mohammed. La inceput tanarul a fost extrem de neincrezator, dar vazandu-le perseverenta, in cele din urma a fost atins.

     " Doar prin dragoste si rugaciune putem sa-i ajutam pe dusmanii nostri sa ajunga sa-l cunoasca pe Hristos", explica unul dintre cei doi responsabili. " Acesta este motivul pentru care am decis sa-l apropiem pe Mohammed si familia sa de dragostea lui Dumnezeu. Duhul Sfant a deschis o usa intre acest tanar si Dumnezeu. Acum lucram la reconcilierea dintre familia tanarului ucis, si cea a lui Mohammed".

     Chiar daca este inca in inchisoare, Mohammed a urmat un curs biblic, impreuna cu inca trei persoane, care s-au intors la Dumnezeu. Foarte bine supravegheat, in data de 5 martie 2007, Mohammed a avut posibilitatea de a lua parte la o slujba religioasa in cadrul bisericii. Aici, tanarul de 21 de ani si-a depus marturia si a fost botezat in Numele Domnului, pe care inainte il persecutase.

 

                 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-03-30 05:38:53
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro