» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Un cadou din Papua Noua Guinee
 

     Papua-Noua Guinee este un stat insular in Oceanul Pacific. Recent, el a ajuns pe buzele tuturor evreilor credinciosi din Israel, deoarece o delegatie oficiala a acestei tari a adus aur care sa fie folosit la construirea celui de-al treilea Templu.

     Oaspetii au venit imbracati in portul traditional, care se evidenteaza prin bogatia culorilor vii. Delegatia din Papua-Noua Guinee i-a luat prin surprindere pe oficialii de la Institutul Templului din Ierusalim. Pe langa faptul ca nu au anuntat pe nimeni de sosirea lor, ei au mai pregatit o surpriza, prezentand in dar aur, pietre pretioase si 10.000 de dolari americani in numerar.

     Yehuda Glick, directorul Institutului Templului, a iesit imediat in intampinarea ineditei delegatii si, vazand despre ce este vorba, a ramas stupefiat, insa a primit repede explicatia din partea conducatorului delegatiei, care i-a citat urmatorul verset biblic : « Multe popoare si multe neamuri vor veni astfel sa caute pe Domnul ostirilor la Ierusalim si sa se roage Lui »(Zah. 8,22).

     « Mi se pare ca visez, a declarat ulterior Yehuda Glick. Este pur si simplu incerdibil. Pentru mine a fost ca si cum o profetie din Sfanta Scriptura s-a implinit in realitate inaintea ochilor mei. Multe versete din Tanah (Vechiul Testament, n.red.) vorbesc despre faptul ca vor veni neevrei pentru a contribui la constructia Templului din Orasul Sfant. Membrii delegatiei din statul insular Papua- Noua Guinee au facut acest gest din dorinta de a-si exprima in mod practic credinta in promisiunile biblice. Ei sunt ferm convinsi ca lucrarea la care ne-am angrenat aici la Institutul Templului va avea ca finalitate construirea celuiu de-al treilea Templu in viitorul cel mai apropiat ».

     Yehuda Glick a mai adaugat ca acest cadou din papua- Noua Guinee a sosit exact la momentul oportun. In momentul de fata, Institutul Templului se ocupa de reconstruirea uneltelor biblice necesare in ritualul jertfelor si a intrumentelor muzicale vechi. Recent s-a incheiat cu succes reconstruirea harfei imparatului david. Glick a continuat : « Pana acum am primit donatii din mai multe tari ale lumii. Aurul donat a fost folosit exclusiv in scopul construirii uneltelor necesare in ritualurile sacre, unelte care vor fi folosite mai tarziu in slujbele care se vor oficia in cadrul celui de-al treilea Templu. Pana acum am reconstruit aproximativ 70 de atfel de obiecte, unelte si instrumente muzicale, printre care se numare si hainele preotilor. Deoarece am finalizat de cuirand reconstruirea harfei imparatului David, vrem acum sa realizam un model al coroanei sale, folosind printre altele si aurul donat din Papua-Noua Guinee ».

     Institutul Templului a fost infiinta in urma cu aproximativ 20 de ani, in vederea grabirii construirii celui de-al treilea Templu in Ierusalim. Pe langa aceasta lucrare, Institutul este activ in tara, dar si in strainatate, explicand opiniei publice necesitatea ridicarii Templului evreiesc.

    Mai multe informatii despre Institutul Templului la www. templeinstitute.org

   Comentariu : Templul apare tot mai des in atentia publicului larg- atat in Israel, cat si printre crestinii din intreaga lume. Multi comentatorii biblici sunt convinsi convinsi ca cel de-al treilea Templu va fi construit in curand, iar in el se va aseza Anticristul ( cititi in acest sens 2 Tes. 2,4 ; Apoc. 11,1). Si acest articol ne avertizeaza inca o data ca momentu rapirii bisericii lui Isus Cristos este aproape.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2008-01-04 00:20:20
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro