» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Un avocat crestin hartuit si arestat de catre politie
 

(Vietnam) Nguyen Van Dai este un crestin activ in biserica Aliantei Crestine Misionare din Hanoi. In varsta de 37 de ani, acesta este unul dintre putinii avocati ai tarii, care se foloseste de meseria pe care o practica, pentru a apara cu curaj cauza drepturilor omului, a libertatii religoase si a democratiei. Face parte totodata din randurile celor care apara bisericile protestante hartuite de catre autoritati, la fel ca " predecesorul"  sau, fostul prizonier politic, preotul Nguyen Hong Quang.

     Nguyen Van Dai apara in egala masura utilizatorii de internet( care posteaza mesaje pe diferite teme), el insusi postand diferite articole. Anul trecut a fondat Comitetul Pentru Drepturile Omului din Vietnam.

     A fost arestat in data de 6 martie, in compania unui alt avocat al drepturilor omului, pe nume Le Thi Cong Nhan. Amandoi sunt acuzati de " propaganda" si de " defaimare" impotriva guvernului. Articolul 88 din codul penal vietnamez, prevede o pedeapsa cuprinsa intre 3 si 12 ani de inchisoare.

     In ultimele luni, Hguyen Van Dai a fost interpelat si interogat de catre politie, in mai multe etape.

     Preotul Nguyen Van Ly, un alt aparator al drepturilor omulu,i  a fost de asemenea ridicat de catre autoritati, in data de 18 februarie. Eliberat acum 2 ani, acesta a fost inchis pe o perioada de 3 ani de zile, datorita faptului ca a avut curajul sa denunte violarea drepturilor religioase. Astazi, Nguyen Van Ly este acuzat de aceleasi incalcari ale legii, la fel ca cei doi avocati, Nguyen Van Dai si Le Thi Cong Nhan.

 

  Sursa : topchretien

 

    Sa ne rugam ca Dumnezeu sa-i intareasca pe acesti crestini si familiile lor. Dumnezeu sa binecuvinteze Vietnamul cu o deschidere mai mare fata de Cuvantul Sau.

Data: 2007-03-16 02:00:00
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro