» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Trei pastori acuzati
 

(Uzbekistan) “In primele zile a fost cel mai rau” , povesteste Marina Shestakov, al carei sot, Dmitry a fost arestat in data de 21 ianuarie, anul acesta. “Imi era teama pentru el. Ma gandeam ca poate il vor tortura, il vor bate, sau ii vor pune masca de gaz. Din nefericire cunoastem multe intamplari de acest gen, cand oamenii dispar pentru totdeauna".

     Intr-un raport intocmit de catre guvern, Dmitry Shestakov este descris ca fiind :" un fost drogat"  implicat in" activitati ilegale de prozelitism".

     "A fost intr-adevar un drogat, era ingrozitor si dezgustator", isi aminteste sotia sa." Dar acest lucru se intampla inainte de a-si preda viata lui Isus Hristos, inainte de a fi mantuit. Cu mai mult de 15 ani in urma, sotul meu a fost schimbat. De atunci intreaga noastra viata este ghidata de catre Dumnezeu".

     Desi autoritatile tarii au recunoscut faptul ca l-au arestat pe Dmitry Shestakov, pastor al Bisericii "Evanghelia Deplina"  din Andijan, sotia acestuia nu a obtinut dreptul de a-l vizita :" mi-au spus ca este un criminal periculos".

     Pastorul este acuzat de implicare intr- o organizatie religioasa ilegala, de incitare la ura si de distribuire de documente, care duce la extremism religios. In cazul in care acesta va fi gasit vinovat de toate aceste acuzatii, Dmitry este pasibil de o pedeapsa cuprinsa intre 15 si 30 de ani de inchisoare. Conform spuselor celor apropiati, care au reusit sa-i duca alimente si cateva lucruri pe care le poate valorifica, Dmitry isi  pastreaza curajul in ciuda problemelor de sanatate pe care le are.

     In celalalt capat al tarii, in apropiere de Noukous, capitala regiunii autonome Karakalpakstan, alti doi pastori au fost acuzati ca ar fi  organizat o reuniune religioasa ilegala. Salavat Serikajev, in varsta de 32 de ani si Makset Djabbarbergenov de 26 de ani, au fost convocati luni, 26 februarie in fata tribunalului, dar acestia  nu s-au prezentat. Primul risca o pedeapsa de pana la 8 ani de inchisoare, iar cel de-al doilea pana la 5 ani.

     Salavat Serikbayev este pastor al Bisericii "Betel" din localitatea sa. In anul 1999, a fost inchis pentru o perioada de 4 luni de zile, datorita activitatilor religioase prestate." Un alt sejur va fi prea greu de suportat pentru sotie si pentru cei cinci copii ai nostri, cu varste cuprinse intre 11 luni si 10 ani", declara Serikbayev. Cu toate acestea nu este ingrijorat." A fi ingrijorat este atunci cand iti pierzi pofta de mancare si totodata somnul. Pur si simplu ma rog lui Dumnezeu sa-mi faca de cunoscut voia Sa".

 

  Sursa: topchretien

     Sa ne rugam pentru Uzbekistan ca Dumnezeu sa binecuvinteze si sa mantuiasca aceasta tara. Sa-i intareasca pe copiii Lui care sunt persecutati si sa deschida usi pentru Evanghelie.

Data: 2007-03-09 02:55:53
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro