» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Tratarea fara radiatii a cancerului la san
 

            (Israel) Cercetatorii din Israel si din Statele Unite ale Americii au realizat un nou procedeu care face posibila tratarea fara radiatii a cancerului la san. In acest sens se foloseste o noua combinatie de substante care pare sa fie eficienta mai ales impotriva formelor agresive ale acestui tip de cancer.

            Cancerul la san este tipul de cancer cel mai des intalnit la femeile din lumea vestica, avand rata de mortalitate de 30% in special in cazul pacientelor cu varsta cuprinsa intre 30 si 60 de ani. Formele de terapie folosite pana acum au efecte secundare grave, astfel incat medicii cauta de mai mult timp o tehnica de detectare din timp si metode mai bune de tratament, care sa nu fie atat de nocive pentru paciente. Astfel s-a ajuns la realizarea unui nou procedeu care se bazeaza pe folosirea unei combinatii chimice numita “Gallium Corrole”. Galliumul este un metal foarte rar, iar intrebuintarile substantei organice aromatice Corrole au fost descoperite de oamenii de stiinta in urma cu aproximativ zece ani. Prof. Zeev Gross de la Universitatea Tehnion din Haifa a reusit sa combine cele doua substante, lucru ce a adus rezultate pozitive in lupta neradioactiva impotriva celulelor cancerigene din san si mai ales impotriva celulelor extrem de agresive de tipul HER2+. Experimentele de laborator au aratat ca numarul acestor celule bolnave este pentru inceput redus, pentru ca in final ele sa moara. Primele estimari arata faptul ca acest tratament este de cinci ori mai eficient decat metodele obisnuite de terapie folosite pana in momentul de fata. In afara de aceasta, in cazul primelor teste de laborator au fost inregistrate mai putine efecte secundare.

            Echipa de cercetatori sub conducerea prof. Gross a dezvoltat o metoda care sa sintetizeze cele doua substante – Gallium si Corrole- pentru folosirea lor practica in medicina. Cercetatorii au lucrat timp de doi ani pentru a produce cateva miligrame de Corrole. Gratie metodei propuse de prof. Gross, intre timp s-a ajuns la producerea a doua grame in doua zile.

            In Statele Unite ale Americii, la acest studiu au participat oameni de stiinta de la Cedar Sinai Medical Center din Los Angeles. Acestia au descoperit o proteina care este legata de celulele canceroase si care poate transporta noua combinatie de substante direct in celulele maligne. Procedeul a fost testat pana acum doar in laborator, testele clinice nefiind inca efectuate. Cu toate acestea, pe baza rezultatelor foarte promitatoare din laborator se crede ca in curand vor putea fi initiati pasii urmatori in procesul permisiunii de a efectua testul uman.

            Prof. Zeev Gross a constatat ca substanta Corrole actioneaza si impotriva arterosclerozei, impiedicand intarirea arterelor si facilitand astfel circulatia sangelui.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2009-09-11 00:47:01
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro