» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Traducator de Coran amenintat cu moartea
 

     (Afganistan) Cel putin 1000 de studenti au manifestat duminica, in partea de est a Afganistanului, cerand moartea unui inalt functionar acuzat de profanarea Coranului, printr-o traducere gresita in limba locala.

     Mohammad Ghaws Zalmali, unul dintre purtatorii de cuvant ai procurorului general afgan si fost jurnalist, a fost arestat saptamana trecuta, in urma acuzatiilor primite de catre responsabilii religiosi, datorita traducerii inadecvate a cartii sfinte a musulmanilor. Politia cauta un alt barbat, un molah, care a aprobat aceasta traducere a cartii de catre Zalmali in dari, una dintre limbile oficiale ale tarii.

     « Moarte lui (Mohammad) Ghaws Zalmali. Vrem sa fie pedepsit », striga multimea manioasa in Jalalabad, principalul oras din partea de est a Afganistanului. « Ne-a insultat religia si trebuie sa fie ucis ». Manifestantii inconjurati de catre politisti au blocat timp de cateva ore principala artera care duce spre Kabul.

     Saptamana trecuta, parlamentul a cerut interzicerea dreptului de a parasi tara lui Zalmali, in urma distribuirii celor 6000 de exemplare ale « Coranului Curat » (Coran-i-Pak). In tot acest timp, o comisie formata din oameni religiosi si deputati, au examinat opera. Nu au gasit nici un verset in limba Coranului, araba, si conform parerilor acestora, ar da o interpretare gresita asupra unor subiecte ca homosexualitate sau adulter.

     Ramura afgana a Federatiei Internationale a Jurnalistilor (IFJ) a indicat faptul ca Zalmali a fost acuzat de faptul ca nu a supus aceasta versiune a Coranului unei comisii islamice atestate.

     Afganistanul este o tara foarte credincioasa, care a dus o lupta timp de zece ani, numita « razboiul sfant », impotriva vechii puteri necredincioase, comuniste care a durat pana in anul 1989. Constitutia tarii este fondata pe legea islamica (saria), care prevede pedeapsa cu moartea in unele cazuri de profanare.

  Sursa: topchretien

Data: 2007-11-13 04:52:07
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro