» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Tot mai multi turisti straini
 

     (Israel) Numarul turistilor care viziteaza Tara Sfanta a scazut permanent in ultimii ani. Bilantul anului trecut a reprezentat insa o veste buna din perspective turismului se poate spune ca 2007 a fost un an foarte bun pentru aceasta importanta ramura a economiei israeliene.

     De la declansarea celei de-a doua intifade in anul 2000, Israelul a avut mari probleme in a-si redresa turismul. In anii care au urmat, numarul turistilor nu a depasit niciodata cifra de doua milioane anual. Anul 2007 a reprezentat insa un succes, inregistrandu-se 2,3 milioane de vizitatori ( cu 500.000 mai multi decat in 2006). In mare parte acestia au fost evrei, insa au fost si foarte multi crestini (peste un million), care au venit in pelerinaj in Tara Sfanta.

     « Putem spune ca am trecut peste cei sapte ani rai. Acum speram ca va incepe perioada celor sapte ani buni, care sa aduca in tara un flux constant de turisti straini”, a declarat Smuel Zurel, directorul general al Asociatiei israeliene a hotelurilor.

     Conform datelor Biroului Central pentru Statistica, turismul din Israel a contribuit masiv la cresterea produsului intern brut al tarii. S-a calculat ca fiecare turist cheltuie in medie 1400 de dolari pentru o vizita in Israel. Zurel sustine ca 2007 ar fi putut fi un an si mai bun pentru industria turismului daca nu ar fi existat acel conflict armat cu Libanul in vara lui 2006. Razboiul a tinut turistii departe, astfel ca abia in a doua jumatate a anului trecut situatia s-a mai redresat. “Totusi, suntem clar pe o panta ascendenta, a mai precizat el si avem speranta ca lucrurile vor merge din ce in ce mai bine”.

     Guvernul israelian isi pune mari sperante in veniturile realizate din turism. Planurile de redresare economica a tarii au mereu in vedere enormul potential turistic de care dispune Israelul. Oficialii evrei sunt siguri ca numarul turistilor straini va creste si in anul 2008. In acest sens, analistii au estimate ca Israelul se poate astepta chiar la 2,8 milioane de vizitatori straini in acest an, ceea c ear reprezenta un veritabil record pentru statul evreu.

     « Anul acesta, statul modern Israel sarbatoreste 60 de ani de la infiintare. Multi evrei, dar si numerosi prieteni ai Israelului vor veni din intreaga lume pentru a se bucura alaturi de noi cu aceasta ocazie. Ii asteptam cu bratele deschise », a declarat Yithak Aharonovici, ministrul israelian al turismului.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2008-02-25 23:47:48
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro