» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Tot mai multe moschei in statul evreu
 

     (Israel) Procentul neevreilor care traiesc in statul Israel este de peste 20%, acestia fiind in marea lor majoritate arabi musulmani. In cel de-al 60-lea an de existenta a Israelului, conducatorii politici tin sa sublinieze cat de importanta este libertatea religioasa declarata de David-Ben Gurion la infiintarea statului.

     Institutiile publice ale Israelului vor avea in viitor in incinta lor  nu numai sinagogi si biserici, ci si moschei. In unele spitale israeliene exista deja un spatiu de rugaciune special amenajat pentru musulmani. Pe aceste spatii vor fi construite mici moschei, astfel incat toate spitalele publice din Israel sa le ofere si musulmanilor posibilitatea de a se inchina dumnezeului lor. Si pe aeroporturi s-a inceput implementarea acestei rezolutii, primul in acest sens fiind aeroporul international Ben-Gurion.

     Un eveniment cu totul iesit din comun a avut loc in satul Al-Taibeh din regiunea Galileii, unde, cu ocazia sarbatorii a 60 de ani de existenta a statului evreu, locuitorii arabi au vopsit cupola moscheii lor in culorile nationale ale statului everu. Acum cupola acestei moschei straluceste in culorile alb si albastru.

     Primarul Hisam Suabi a declarat urmatoarele pentru cotidianul israelian Ma’ariv: “ Suntem cetateni ai Israelului, iar religia noastra cheama la dragoste si la apropiere intre natiuni, nu la razboi. Am ales sa vopsim cupola moscheii din sat in culorile nationale ale statului everu pentru a ne exprima dorinta de a trai in pace in tara noastra, adica in Israel”.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2008-09-30 02:12:52
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro