» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Talibanii ucid un al doilea ostatic sud-corean
 

     (Afganistan) Politia din provincia afgana Ghazni a gasit marti, 31 iulie corpul unui alt ostatic sud-corean. Victima, identificata de mass-media sud-coreana ca fiind Shim Sung-min in varsta de 29 de ani este cel de-al doilea ostatic ucis de catre talibani. Acestia detin 21 de sud-coreeni, intre care 16 sunt femei, toti fiind membri ai bisericii presbiteriene Sae-Mul.

     Gruparea afgana a afirmat faptul ca a ucis cea de-a doua persoana, dupa expirarea ultimatum-ului. "Am fixat mai multe ultimatum-uri, dar nu li s-a dat atentie. In cele din urma, in aceasta seara de la ora 20 :30, l-am ucis prin impuscare pe coreanul al carui nume este Shim Sung-min, iar corpul a fost abandonat in districtul Qarabagh », a declarat Youssouf Ahmadi, purtatorul de cuvant al talibanilor.

     In dimineata zilei de luni, unul dintre negociatorii afgani, Mahmud Gailani, indica faptul ca negocierile s-au blocat. Talibanii au pretins opt prizonieri in schimbul aceluiasi numar de ostatici sud-coreeni, inainte de a se angaja in noi tratate, pentru numarul de ostatici ramas. Autoritatile refuza un astfel de schimb, reclamand in prealabil eliberarea neconditionata a femeilor din grup.

     Presedintele afgan Hamid Karzai a jurat faptul ca nu va mai avea loc nici un schimb de prizonieri, dupa cel foarte controversat din luna martie a acestui an, cand a fost eliberata jurnalista de origine italiana Daniele Mastrogiacomo, si un numar de 5 reprezentati ai talibanilor.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-08-03 05:39:49
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro