» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Suntem invitati la abstinenta
 

     (Elvetia) In cadrul unei reuniuni organizate la Leytron, tinerii crestini au impartasit din experientele lor privind abstinenta sexuala inainte de casatorie.

      Aceasta alegere starneste uimire in randul celor mai multi tineri din ziua de azi. Aceste cupluri nu se tem de incompatibilitate sexuala ? Nu se vor trezi prea tarziu ?

     Damien si Marie-Francoise sunt tineri casatoriti : « Daca-ti iubesti prietenul sub toate formele si in toate modurile, si daca reusesti sa-l « suporti » zi de zi, nu poate decat sa fie bine. In cel mai rau caz ne vom da seama ce nu functioneaza , printr-o buna comunicare ».

     Astazi, cand tinerii sunt din ce in ce mai precoce, iar cand actul sexual a devenit un lucru banal, Helene si logodnicul ei Nicolas, prefera sa astepte pana la casatorie : « Este un lucru frumos sa te pastrezi pentru persoana pe care o vei iubi o viata intreaga ! » Aceasta alegere este impartasita de numeroase cupluri tinere prezente sambata la ce-a de-a 7-a editie a reuniunii « Dragostea adevarata asteapta », organizata de catre reteaua crestina « Nu va temeti ». Prin diferite scenete si seminarii, tinerii au invatat secretele asteptarii.

     Castitatea ramane in continuare un drum dificil de parcurs : »Este foarte greu, este o alegere pe care o facem in fiecare zi. Dar cu harul lui Dumnezeu, totul este posibil », explica Helene.  «  In plus, trebuie sa facem fata decalajului simtit in raport cu alti tineri care intretin relatii sexuale ».  « Bineinteles, simtim acest decalaj », admite Nicolas. « Cateodata avem insa impresia ca prietenii nostri chiar ne invidiaza. Dar nu este tarziu. Chiar si o persoana care a avut deja relatii sexuale poate ramane curata pana la casatorie, intr-o noua relatie… »

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-02-08 07:31:39
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro