» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Stupoare in Israel : Isus ar fi Mesia
 

     (Israel) Un rabin influent din Israel descopera numele lui Mesia: stupoare printre discipolii sai : Isus este Mesia !

     Yitzak Kaduri, rabin influent in Israel, a scris numele lui Mesia cel asteptat de catre evrei, pe o foaie de hartie, cu putin timp inainte de moartea sa, la varsta de 108 ani. Cu cateva luni inainte de a muri, de Yom Kippur, Kaduri le-a spus apropiatilor sai ca l-ar fi intalnit pe Mesia. Acest fapt este confirmat chiar de fiul sau : « Tata l-a intalnit pe Mesia in timpul unei revelatii avute, si a spus ca va veni curand ».  Se pare ca in ultimele zile ale vietii, rabinul vorbea fara incetare despre venirea lui Mesia si despre inviere.

     In timpul vietii, Yitzak Kaduri a publicat cateva portrete ale lui Mesia. In ceea ce priveste numele lui Mesia, el a cerut ca documentul care-l pastreaza sa fie tinut secret pana acum. Stirea nu este una intocmai noua : conform acestui document, Mesia evreilor nu ar fi altul decat…Isus !

    Iata ce a scris : « A-propos de prescurtarea numelui lui Mesia : El va ridica poporul si va arata ca Legea si Cuvantul Sau sunt adevarate . ( in ebraica : Yarim Ha’Am Veyokhiakh Shedvaro Vetorato Omdim). Ceea ce am scris cu mana mea, in timpul lunii milei” Yitzak Kaduri.

     Primele litere ale frazei dau in ebraica numele de Isus: Yehoshua sau Yeshua.

Aceasta stire a incitat spiritele in cadrul comunitatii evreilor ortodocsi, unii afirmand ca fiind neverosimil, iar ceilalti recunosc autenticitatea notei.

 

Israel Today

 

  Sursa: topchretien

Data: 2008-01-22 04:07:30
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro