» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Studiu la Technion
   (Israel) Studiile de cercetare ale oamenilor de stiinta israelieni scot de fiecare data la iveala informatii uimitoare, asa cum este si cazul ultimului studiu realizat de Universitatea Technion referitor la caracteristicile ceaiului verde.

     Recent, in Israel a fost deschis un institut de cercetare care studiaza teoriile inovatoare considerate a fi eronate(si din aceasta cauza abandonate) de catre unele institutii. Datorita acestui fapt, dar si a implicarii statului evreu in finantarea stadiilor initiale de cercetare, oamenii de stiinta israelieni sunt activi in diferite domenii. Ei inregistreaza succese enorme, aducand permanent noi informatii, printre altele si in domeniul medicinei.

     Acest lucru a fost valabil si in ce priveste un studiu al Universitatii Technion din Haifa. Dr. Silvia Mandel, de la Centrul pentru boli neurodegenerative din cadrul Universitatii, s-a dedicat studierii influentei ceaiului verde asupra maladiilor Alzheimer si Parkinson. In acest scop, ea a hranit soareci de laborator  cu un extract de ceai verde. S-a dovedit ca, in cazul cobailor ale caror creiere erau deteriorate de maladiile Alzheimer si Parkinson, evolutia bolii a fost incetinita considerabil. Aceasta pare sa fie o prima explicatie de ce in Asia, unde se bea zilnic ceai verde, se constata mai putine cazuri de imbolnaviri cu Alzheimer si Parkinson decat in Europa si America de Nord.

     Se pare ca antioxidantii ceaiului verde joaca un rol important in protejarea creierului uman. Majoritatea studiilor despre caracteristicile ceaiului verde traditional trateaza doar aspecte generale, a mai spus dr. Mandel. Noi ne-am dedicat in primul rand actiunii anumitor elemente ale ceaiului verde asupra bazei moleculare. Aceasta inseamna ca am urmarit gradul de influenta al antioxidantului polyphenol al ceaiului verde (care este cunoscut si sub abreviatia EGCG, n.red.) asupra sistemului nervos si al creierului unui organism uman ».

     Rezultatele studiului au acaparat atentia tuturor specialistilor in domeniu din intreaga lume. Pentru oamenii de stiinta, aceste informatii sunt de o importanta vitala, deoarece astfel vor putea cunoaste si trata mai bine maladiile Alzheimer si Parkinson. In toate studiile de pana acum s-a pornit de la ideea ca celulele deja distruse nu mai pot fi regenerate. Rezultatul cercetarii dr. Mandel arata insa ca, prin consumul de ceai verde, evolutia bolii este incetinita, iar celulele lezate pot fi refacute. Dr. Mandel si-a inceput cercetarea in acest domeniu in urma cu 10 ani. In 2001, ea a facut primele descoperiri referitoare la caracteristicile benefice ale EGCG. De atunci, multumita unei sustineri din partea Fundatiei americane Michael J. Fox, ea colaboreaza cu institute stiintifice de profil din China. Pana la obtinerea altor rezultate mai concludente, dr. Silvia Mandel a declarat: “Mie imi place foarte mult ceaiul negru. Totusi, rezultatele obtinute in urma cercetarilor proprii m-au convins ca este mai benefic pentru organismul meu sa beau una sau doua cesti de ceai verde pe zi”.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

 

Data: 2008-01-01 08:03:25
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro