» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Stiinta si religia se unesc

(S.U.A.) Oamenii de stiinta americani, s-au intalnit miercuri cu liderii evanghelici , pentru a actiona "urgent" impotriva incalzirii climatice. Textul, semnat de catre 28 de responsabili ai comunitatii stiintifice americane si de catre biserica evanghelica, a fost trimis presedintelui statului, George W. Bush, liderului Camerei reprezentantilor, doamna Nancy Pelosi, precum si altor reprezentanti politici si conducatori ai asociatiilor stiintifice si religioase.

"Mediul inconjurator nu este republican, democrat, progresist sau conservator; laic sau religios, respiram cu totii acelasi aer si consumam aceeasi apa", a declarat Eric Chivian, laureat al Premiului Nobel si directorul centrului de studii al sanatatii si  mediului inconjurator, din cadrul Universitatii Harvard (Massachusetts).

"Marii oameni de stiinta sunt persoane dotate cu o imaginatie foarte bogata, la fel ca oamenii cu mare credinta, si de aceea indraznim sa ne imaginam o lume in care stiinta si religia sa coopereze, diminuand diferentele si lucrand impreuna, petru a opri degradarea mediului", a concluzionat Rev. Richard Cizik, responsabil al Asociatiei Nationale a Evanghelicilor(NAE).

 

Sursa: www.topchretien.com

 

 

Data: 2007-01-24 17:53:00
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro