» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Software israelian pentru spitalele palestiniene din Cisiordania si Fasia Gaza
         (Israel) Aceasta stire a aparut in Israel in timpul in care interventia militara din Fasia Gaza nu era inca incheiata. O companie israeliana a onorat comanda Autoritatii Palestiniene pentru un program computerizat de administare a spitalelor palestiniene.

            Desi conflictele armate si disputele verbale intre cele doua natiuni sunt departe de a fi incheiate , numeroase proiecte comerciale comune se desfasoara in buna intelegere conform planului, ignorand total situatia politica extrem de tensionata. Autoritatea Palestiniana a ajuns la concluzia ca are mare nevoie de un software bun pentru spitalele din Cisiordania si din Fasia Gaza, astfel incat administrarea acestora sa poata fi mai eficienta. Recent AP a organizat o licitatie in vederea crearii acestui program computerizat, licitatie ce a fost castigata de o companie isareliana specializata in domeniul gestiunii medicale.

            “I-Rox” a furnizat deja programe de administrare interna mai multor societati din Israel, dar si din strainatate. Contractul incheiat de compania israeliana cu Autoritatea Palestiniana nu a fost afectat in nici un fel de izbucnirea razboiului intre gruparea terorista Hamas si statul evreu. Noul sistem computerizat de administrare va face posibil un tratament mai usor si mai eficient pacientilor palestinieni. In prima faza, programul va fi introdus in spitalele din Ramallah si Betleem, pentru ca, ulterior sa fie disponibil si in spitalele altor orase palestiniene.

            Referitor la acest contract,Yehudit Suissa, fondatoarea si directoarea companiei “I- Rox”, a declarat pentru revista israeliana de profil economic Globes: “Sute de mii de locuitori ai teritoriilor autonome palestiniene vor profita de pe urma acestui proiect. Dupa ce le-am prezentat oferta noastra factorilor de decizie din carul AP, palestinienii au fost absolut siguri ca le putem oferi exact ceea ce au nevoie. In scurt timp am si inceput lucrul”. Suissa a adaugat ulterior in cadrul unui interviu de la mijlocul lunii ianuarie ca firma sa va livra sistemul intr-o luna.

            Interesant este faptul ca aceasta companie israeliana isi are sediul social in Bnei Brak, cel mai mare oras ultraortodox din Israel. La “I-Rox” sunt angajate aproape exclusiv femei apartinand acestei fractiuni religioase conservatoare. Multe dintre femeile care lucreaza acolo sunt cele care aduc toti banii in familiile lor, deoarece sotii studiaza in “iesiva”( scoli rabinice n.trad.). Luand in considerare toate aceste aspecte sociale, putem spune ca firma israeliana ofera un exemplu deosebit de cooperare pasnica intre cele doua natiuni macinate de atatea conflicte sangeroase.

 Detalii despre aceasta companie puteti gasi la adresa: www.i-rox.net

 

Sursa: revista Stiri din Israel

 

 

Data: 2009-05-05 01:56:29
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro