» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Singura televiziune crestina din Palestina in pericol
 

     (Gaza) “Va anuntam cu un mare regret faptul ca suntem obligati sa inchidem Televiziunea Nasterii, al Mahed, incepand cu  data de 1 noiembrie 2007, in ciuda nepretuitului serviciu facut de biserica si de comunitatea crestina prezenta in Tara Sfanta”, a anuntat directorul canalului palestinian, un grec ortodox pe nume Samir Qumsieh. Canalul a fost pus in functiune in anul 1996.

     "Al Mahed" este singura televiziune crestina din Tara Sfanta, care emite in toata Cisiordania, Iordania si Israel. In urma cu mai bine de un an, agentia AsiaNews.it a Institutului Pontifical al Misiunilor Straine (PIME), a fost ecoul constantelor amenintari cu moartea care apasau asupra lui Samir.

     Samir Qumsieh a anuntat decizia fortata de inchidere a televiziunii prin intermediul unui interviu dat jurnalului Italian “Il Foglio”, in care isi marturiseste temerile in ceea ce priveste comunitatea crestina din Tara Sfanta, comunitate ce va fi abandonata in 15 ani. Emigrarea este foarte puternica, chiar familia directorului de televiziune se confrunta cu aceasta, doar unul dintre cei sase copii ai sai ramanand in tara. El va parasi teritoriul imediat dupa inchiderea postului de televiziune.

 

  Sursa : topchretien

 

Data: 2007-10-27 02:24:49
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro