» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Si totusi Biblia are dreptate
 

     (Israel) Pare uimitor, dar nu neobisnuit, ca Biblia este confirmata atat de stiinta cat si de arheologie.

     In cazul pe care il  vom prezenta in randurile urmatoare, arheologia este cea care s-a vazut nevoita sa dea dreptate Sfintei Scripturi:

     “Personajul biblic mentionat pe o tablita babiloniana. Nebo-Sarsechim este numele unui functionar din perioada Imperiului Babilonian, perioada despre care profetul Ieremia a scris in Vechiul Testament. In urma descifrarii ei, tablita de lut, care initial nu parea a avea o mare valoare arheologica, a confirmat ca acest functionar din vremea imparatului Nebucadnetar a trait cu adevarat.

     Prin urmare, aceasta desoperire realizata de un cercetator austriac de la British Museum se alatura altor dovezi ( deja numeroase) ca persoanele care apar in Sfanta Scriptura au trait cu adevarat”.

     Numele  lui Nebo-Sarsechim poate fi gasit in textul din Ieremia 39,3: “Atunci au inaintat toate capeteniile imparatului Babilonului si au cuprins poarta de la mijloc. Erau : Nergal-Sareter, Samgar, Nebu-Sarsechim, capetenia famenilor dregatori, Nergal-Sareter, capetenia magilor si toate celelalte capetenii ale imparatului babilonului ». Acest barbat este amintit in timpul cuceririi Ierusalimului si a distrugerii Templului de catre babilonieni. Atunci s-a implinit cuvantul lui Dumnezeu profetit de Ieremia. Imparatul Zedechia a fost luat prizonier, iar Templul din Ierusalim a fost distrus de flacari. Astfel, descoperirea numelui capeteniei famenilor dregatori de la curtea din Babilon are o relevanta deosebita in contextul implinirii profetiei biblice. Cuvantul Domnului prezinta adevarul absolut si tot ce este scris in el s-a implinit si se va implini pana la ultima slova.

 

  Sursa : revista Strigatul de la miezul noptii

 

Data: 2008-05-14 00:52:08
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro