» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Sanatate redescoperita in Biblie
 

Cercetarea moderna se loveste in mod repetat de intelepciunea biblica. Oamenii de stiinta confirma adesea prin mijloace moderne puterile vindecatoare care au fost atribuite de mai multe milenii unor anumite plante.

            “Curata-ma cu isop si voi fi curat; spala-ma si voi fi mai alb decat zapada”( Psalmul 51:7). Astfel s-a rugat imparatul David dupa ce Dumnezeu l-a pedepsit pentru ca a comis adulter si crima in urma dorintelor sale nelegitime pentru Batseba. Se presupune ca isopul amintit in mai multe randuri in Sfanta Scriptura este de fapt o planta de oregano, mai exact “origanum syriacum”, fiind de origine din Tara Sfanta.

            In ebraica planta se numeste “ta’atar”, arabii spunandu-i “tahatar”. In ultima vreme, acest oregano sirian a devenit cunoscut si in alte regiuni. In Israel aceasta mirodenie este folosita zilnic in special la condimentarea branzei, a salatelor, a ciorbelor de legume sau a uleiului de masline in care este inmuiata o felie de paine.

            Oamenii de stiinta au confirmat in urma unor cercetari extinse, ca aceasta mirodenie nu are doar un gust extraordinar, ci detine si caracteristici benefice pentru sanatate. Astfel o doza corespunzatoare de oregano sirian tratat are functia de antibiotic si de asemenea de remediu care actioneaza in vederea incetinirii procesului de imbatranire. Oamenii de stiinta care au realizat studiul acesta lucreaza la unul din cele mai renumite institute israeliene pentru cercetare in domeniul agricol. In urma cu aproximativun deceniu, “Volcani Center”, sub conducerea dr. Eli Putievsky si a dr. Nativ Dudai, si-a facut un renume in cercetarea caracteristicilor acestor plante aromatice.Se pare ca doua elemente care dau un gust special acestui condiment- tymol si carvacrol- sunt cele raspunzatoare pentru efectul curativ.Ele ajuta chiar mai mult decat antibioticul in lupta impotriva bacteriilor si a ciupercilor, actionand ca niste antioxidanti naturali, fara a avea efecte secundare.

            Pe baza acestor informatii, oamenii de stiinta au inceput sa cultive sortimente de oregano sirian care contin aceste doua substante in concentratie ridicata. Condimentul va avea mult mai multe aplicatii ca planta medicinala. Conform dr. Nativ Dudai, recent s-a descoperit un nou vlastar de oregano sirian in sudul Neghevului, acesta prezentand la randul sau un efect antibiotic deosebit.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2009-04-28 00:03:41
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro