» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
SOS Eritreea
 

100.000 de scrisori!!!

     Este surprinzator ce s-a intamplat in luna mai a anului trecut. Europa a acordat un ajutor de 122 de milioane de euro pe o perioada de 5 ani statului african Eritreea, fara a cere nimic in schimb. In cadrul unei conferinte de presa, comisarul european Louis Michel, a descris Eritreea  ca fiind “ o forta de pace in Africa ». Nu s-a amintit insa nimic de situatia miilor de crestini urmariti si arestati datorita credintei lor si nici de cei care zac de ani de zile inchisi in containere metalice, suferind tortura.

     De aceea, Organizatia « Portes Ouvertes » (« Porti Deschise »), a lansat o petitie : Obiectiv : 100.000 de scrisori manuscrise, trimise din toate tarile Uniunii Europene. La sfarsitul lunii februarie va avea loc o conferinta, in cadrul careia va fi prezentata alesilor si membrilor Comisiei Europene aceasta petitie. Cu aceasta ocazie se va cere mai multa transparenta si obiective clare in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului in aceasta tara, si mai ales cele ale crestinilor. Este inutil de explicat faptul ca cu cat numarul de scrisori trimise este mai mare, cu atat va cantari mai greu in fata celor din comisie, aceasta petitie.

     Pentru a actiona, trimiteti o scrisoare in care sa cereti aceasta tranparenta si o rezolvare a situatiei crestinilor de aici ; o mai mare atentie si supraveghere in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului in aceasta tara.

 Exemplu de scrisoare se poate descarca de la :

 http://www.portesouvertes.fr/fr/erythree_inscription.php, disponibil doar in limba franceza !

 Scrisorile ar fi de dorit sa se trimita, cel tarziu pana la mijlocul lunii februarie, la urmatoarea adresa :

 

Domnului Louis MICHEL

Comisar pentru dezvoltare si asistenta umanitara

BERLAIMONT 10/165

1049 BRUXELLES

Belgia

 

   Sursa : www.portesouvertes.fr

   Sa ne rugam pentru Eritreea si pentru crestinii persecutati si inchisi pe nedrept !

 

   Dumnezeu sa ne ajute sa ne implicam si prin aceste scrisori , si acesta implicare sa fie de un real ajutor !

Data: 2008-01-30 01:59:00
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro