» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Roadrunner- cel mai rapid computer din lume
       (SUA) In urma cu cateva saptamani, in Statele Unite ale Americii a fost prezentat cel mai rapid computer din lume. La crearea lui au participat sute de ingineri de sistem, dar in final experienta israeliana a fost cea care a facut posibila aparitia lui “Roadrunner”.

            “Roadrunner” a fost prezentat recent de concernul “IBM”, cel care l-a produs in colaborare cu Laboratorul National Los Almos din statul american New Mexico. Acest computer, cel mai rapid din lume, va fi folosit in diferite domenii: pentru perfectionarea armelor atomice, pentru observarea in timp real a pietei de bursa din intreaga lume si pentru descifrarea codurilor genetice.

            “Roadrunner” este rapid, dar in acelasi timp urias, el ocupand o suprafata de 600m². Computerul contine 90km de cablu din fibra optica, 7000 de microcipuri si cantareste 230 de tone. Capacitatea sa de a salva informatii este atat de vasta, incat este aproape imposibil de masurat. Acest supercomputer poate efectua1000 de miliarde de unitati de calcul pe secunda.

            La producerea lui “Roadrunner”au participat sute de specialisti, dar faptul ca acest computer este perfect functionabil, fiind in plus si cel mai rapid computer din lume, se datoreaza in mod deosebit specialistilor israelieni.       

            Esentiala a fost in acest caz munca lui Yaron Galitky, cel care a condus activitatea de cercetare in laboratorul “IBM” din Israel si care a coordonat muca mai multor echipe din Japonia, India si Statele Unite ale Americii. El a declarat presei ca anumite componente importante pentru viteza de calcul si memoria de stocare au fost realizate exclusiv in Israel.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2008-09-23 05:05:37
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro