» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Renegarea radacinilor crestine, o eroare
 

     (Miercuri, 30 ianuarie 2008) Nicolas Sarkozy a laudat “radacinile crestine ale Europei”, calificand faptul ca aceasta mentiune a fost omisa o data cu noua constitutie europeana.

     “A fost o eroare ca am intors spatele si am renegat intr-un fel radacinile noastre evidente”, a declarat Nicolas Sarkozy, care a intervenit in urma discursului tinut de catre cancelarul german Angela Merkel.

     “Este de ajuns sa survolezi Franta pentru a vedea o manta lunga de biserici. Cand se spune ca in Europa exista radacini crestine, pur si simplu se demonstreaza, iar cand se renunta a se mai aminti acest lucru, este ca si cum a-i intoarce spatele unei relitati istorice », a adaugat seful statului francez.

     « Daca renegam istoria, nu-i pregatim viitorul », a concluzionat presedintele.

     Pozitia presedintelui Frantei in ceea ce priveste religia si laicitatea, a starnit polemica in aceste saptamani. Mai intai a laudat in decembrie « radacinile crestine ale Frantei », la Roma, apoi a ridicat in slavi la mijlocul lunii ianuarie in Arabia Saudita mostenirea « civilizatoare » a religiilor, in termeni inediti pentru un sef de stat laic.

     Opozitia de stanga l-a acuzat pe Nicolas Sarkozy de faptul ca ar fi vrut sa readuca in discutie legea privitoare la separarea Bisericii de Stat, din anul 1905.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-02-04 23:42:16
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro