» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Reconstruirea Templului
 

     (Israel) Mai multi comentatori ai Cuvantului lui Dumnezeu sunt de parere ca in curand se va realiza constructia unui nou Templu la Ierusalim. Predictiile lor se bazeaza pe faptul ca miscarea evreiasca ultraortodoxa “CHABAD” face deja pregatiri intense pentru slujbele din Templu.

     Editia online a cotidianului everiesc Ma’ariv a relatat in data de 22.07.2008 ca asociatia ultraortodoxa “CHABAD” ofera cursuri de formare pentru slujba de preot in viitorul Templu. Activitatile sunt gandite in vederea venirii lui Mesia si a reluarii slujbelor la Templul reconstruit. In asteptarea acestor evenimente, evreii doresc sa fie bine pregatiti, iar cursurile practice au loc in cadrul unui templu virtual. Tinerii invata despre botezul de dimineata al preotilor, imbracamintea preoteasca, straja de noapte si astfel de aspecte ale slujbei la Templu. In plus, ei studiaza diverse ritualuri cum ar fi: deschiderea portilor Templului, aducerea jertfelor, momentele in care trebuie sa inalte cantari de slava, spalarea mainilor si a picioarelor etc. Se exerseaza si procedeul  tragerii la sorti pentru slujba de mare preot. Cursurile ultimei promotii care a absolvit aceasta scoala au durat pana la “Tisa be-av”, zi de post si de doliu in amintirea distrugerii celui de-al doilea Templu, fiind complet oprite in zilele nationale de comemorare.

     Pana si unele publicatii arabe au relatat despre cursurile oferite de “CHABAD”, cursuri avand o durata de trei saptamani. De asemenea, institutiile musulmane au avertizat in legatura cu aceste activitati de pregatire pentru reconstituirea Templului lui Solomon, temandu-se de faptul ca aceasta ar urma sa ia locul moscheii Al-Aqsa.

     Multi crestini si chiar teologi nu au crezut in reinfiintarea statului evreu. Ei erau de parere ca afirmatiile biblice referitoare la acest eveniment trebuiau intelese in sens spiritual, considerand ca Biserica ar fi Israelul de astazi. Totusi, cei care au crezut intr-o implinire ad litteram a afirmatiilor biblice, si astfel intr-o restaurare fizica a Israelului in propria tara, au vazut implinirea profetiei biblice odata cu infiintaea statului evreu in data de 14 mai 1948. Sfanta Scriptura vorbeste si despre orasul Ierusalim, care, in perioada zilelor de pe urma, cu putin timp inainte de revenirea Domnului Isus, va exista din nou ca si capitala a Israelului. Cuvantul lui Dumnezeu spune clar in multe locuri ca, la revenirea Sa, Domnul va intra in acest oras. Unii au considerat ca este imposibil ca Ierusalimul (care fusese anexat in mare parte de catre iordanieni) sa mai apartina vreodata in totalitate Israelului, pana cand, in data de 7 iunie 1967, istoria a dat din nou dreptate Bibliei.

     Si parerile crestinilor legate de un viitor Templu sunt impartite. Nu sunt putini cei care considera ca Templul trebuie inteles in sens spiritual si ca pomenirea sa in Noul Testament se refera exclusiv la Biserica. Altii cred in construirea ad litteram a unui nou Templu, in care se va aseza Anticrist ( vezi 2 Tes. 2: 3,4). Daca Biblia descrie un Templu fizic pentru zilele de pe urma, atunci actiunea evreilor “CHABAD” arata ca implinirea profetica a Cuvantului lui Dumnezeu devine tot mai actuala, iar revenirea Domnului Isus se apropie din ce in ce mai mult. Si in acest caz istoria va arata care a fost de fapt planul lui Dumezeu.

 

  Sursa: revista Strigatul de la miezul noptii

Data: 2008-09-30 02:09:53
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro