» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Progres constant
 

     (Germania-Israel) Germania si Israelul sunt legate prin relatii economice stranse. Contactele dintre cele doua tari au sporit in ultima perioada de timp nu doar la nivel diplomatic, ci si in domeniul afacerilor private, ceea ce a dus la o dezvoltare puternica a relatiilor germano-israeliene in general.

     In urma vizitei in Tara Sfanta a ministrului german al economiei, Michael Glos, impreuna cu o delegatie alcatuita din 30 de persoane, care cuprindea unii dintre cei mai renumiti oameni de afaceri din Germania, in luna iunie a anului 2006 a fost infiintat Consiliul Economic Germano-Israelian (GIBC). Din acel moment, relatiile economice dintre cele doua tari s-au intensificat, bucurandu-se de sprijinul Camerelor de comert ale celor doua state. Ca importanta, Germania este cel de-al doilea partener de comert extern al statului Israel. In 2006, statul vest-european a inregistrat o crestere a importului din Israel cu 16%, in timp ce exporturile germane in Tara Sfanta au crescut cu mai bine de 10%. Mai  mult, in acest an putem deja spune ca s-a inregistrat un record in ceea ce priveste volumul comertului germano-israelian.

     Anton Borner, actualul presedinte german al GIBC, a declarat ca relatiile cele mai stranse si mai profitabile cu statul evreu se inregistreaza in special in sectorul inaltei tehnologii. Si domeniile traditionale, reprezentate de produsele agrare si textile, joaca un rol important in comertul dintre cele doua state. Borner a mai declarat : « Relatiile bilaterale au o baza atat de solida in special datorita faptului ca noi comercializam produse ale viitorului. Israelul este interesat de tehnologiile germane inovatoare in domeniul valorificarii energiei fara a polua mediul, iar firmele germane apreciaza cum se cuvine realizarile deosebite din domeniul hightech ale institutiilor stiintifice israeliene. In plus, participam impreuna la numeroase proiecte de cercetare, in urma carora incheiem importante acorduri de cooperare. Colaborarea dintre cele doua state este caracterizata si de eforturile firmelor israeliene de a patrunde impreuna cu firmele germane pe pietele cu potential tot mai atractiv din Republica Populara Chineza si din statele din Asia de sud-est. De regula, firmele israeliene sunt prea mici pentru a face singure acest pas, astfel cap refera o asociere cu firmele germane care au o experienta mai mare in domeniu ».

     Haideti sa lasam insa statisticile sa vorbeasca de la sine : volumul de comert dintre cele doua state s-a ridicat in 2006 la 4165 de miliarde de euro, ceea ce inseamna o crestere de 12% fata de 2005. Germanii s-au implicat cu 2717 miliarde de euro, in timp ce patea israeliana se ridica la 1448 miliarde de euro.

     Dintre produsele israeliene care sunt livrate Germaniei fac parte aparate electrotehnice, alimente, medicamente si produse chimice. Germania exporta in Israel masini si piese de schimb auto, electronice, produse chimice, materiale sintetice, hartie si carton.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

 

Data: 2007-12-04 02:22:46
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro