» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Premiera in Franta: impreuna impotriva casatoriei homosexualilor
 

  (Franta)   Responsabili ai cultelor: catolic, protestant, ortodox, mozaic, musulman si a Bisericii Armeniene, din regiunea lioneza, se declara intr-un text comun, a fi contra casatoriei persoanelor de acelasi sex.

     Responsabilii religiosi din regiunea lioneza se declara contra unei casatorii intre doua persoane de acelasi sex, dar si contra adoptiilor facute de aceste cupluri, intr-un text comun difuzat marti, 6 februarie. Este vorba despre prima luare de pozitie "interreligioasa" pe aceasta tema in Franta.

     "Problema se pune astazi, pentru a se afla daca legea poate autoriza casatoria intre doua persoane de acelasi sex. Nu este vorba despre o simpla dezbatere, ci de o alegere majora, fara precedent in istoria umanitatii. Nu este un cadou pe care-l facem generatiei viitoare", afirma textul semnat de catre responsabilii cultelor mai sus mentionate, dintre care face parte si carddinalul Phillippe Barbarin, Marele rabin Richard Wortenschlag si Kamel Kabtane, din partea cultului islamic.

      "O institutie atat de importanta cum este casatoria, nu poate fi supusa fluctuatiilor unor curente de gandire. Aceasta se situeaza mult deasupra diferentelor religioase, si de asemenea deasupra clivajelor ideologice, adeveresc acestia, estimand faptul ca urmarile unei asemenea evolutii ar putea fi devastatoare".

     "Minciuna"

      "S-a mintit spunandu-se ca unui copil ii este indiferent daca va creste sau nu cu un tata sau cu o mama. Barbatii si femeile sunt « chemati sa se uneasca in casatorie, pentru a da viata si a o face sa creasca.Acesta este rolul original, pe care sunt fondate vietile noastre personale, familiile noastre si societatea", scriu semnatarii.

     Biserica reformata nu a semnat  pentru ca "subiectul casatoriei intre doua persoane de acelasi sex ,pare a fi o problema foarte importanta pentru a fi luata drept ostatic intr-o dezbatere preelectorala" , a declarat marti  conducatorul Bisericii Reformate din Lyon, Guillaume de Clermont.

 

 

     Sursa : topchretien

Data: 2007-02-11 14:38:28
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro