» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Persecutii in 2007
     

  Se estimeaza ca 250 milioane de crestini din toata lumea vor fi supusi persecutiilor in anul 2007. Aceste cifre au fost date publicitatii de catre Agentia de Supraveghere "Release International"(RI), subliniind faptul ca persecutia va creste in cea mai mare parte in lumea musulmana. RI indica existenta a 4 zone in lume unde crestinii vor fi in continuare persecutati: zona islamica, zona comunista, zona hindusa si zona budista.

   In ultimele luni s-a putut observa o crestere a persecutiilor in zona islamica. Chiar si in tarile musulmane moderate, guvernele nu au dat  dovada de eficacitate in ceea ce priveste lupta pentru apararea drepturilor crestinilor.  Acestia sunt supusi abuzurilor, rapirilor, convertirilor  fortate, le sunt distruse bisericile, sunt torturati si chiar omorati.

   Arabia Saudita, centrul de pelerinaj al lumii musulmane,  este una dintre tarile care atenteaza cel mai mult la libertatea religioasa. Aici orice alt tip de religie este interzis. Astfel, un musulman care se converteste la crestinism este acuzat de apostazie si condamnat la moarte, iar persoanele care conduc un musulman la Hristos sunt pasibile de pedeapsa cu inchisoarea, expulzate din tara sau executate. "In jurul Arabiei Saudite, natiunile au adoptat o conspiratie a taceri", a declarat Andy Dipper, presedintele RI.  Situatia de fata este legata de faptul ca tarile occidentale vor sa beneficieze de petrolul si de bogatiile din regiune. Guvernul saudit condamna la moarte crestini si  interzice distribuirea literaturii crestine, toate acestea realizandu-se cheltuind anual milioane de dolari.

   De cealalta parte, guvernele comuniste continua ideologia impotriva crestinismului, punand sistematic in practica programe pentru localizarea si distrugerea  bisericilor. In ciuda dezvoltarii pe plan economic, si nu numai, in  China, dar si in tari din fosta Uniune Sovietica, persecutiile continua. In momentul in care Beijing-ul se pregateste pentru Jocurile Olimpice din 2008, statele occidentale trebuie sa ia aminte la faptul ca "aceasta tara detine recordul mondial in ceea ce priveste detentia crestinilor. Crestinii si responsabilii acestora, care cauta sa-si traiasca liber credinta sunt persecutati, inchisi, torturati si chiar ucisi", precizeaza Andy Dipper.

   RI vorbeste in egala masura despre persecutiile din lumea hindusa, mai ales din India si Nepal. Bharatiya Janata este unul dintre cele mai influente partide politice din India, asociat cu gruparile nationaliste din aceasta tara. Extremistii gasesc in acest partid un protector, ce tolereaza atacurile comise atat impotriva crestinilor cat si a  musulmanilor.

   In Bhutan, Brimania si Sri Lanka, budistii militanti acuza crestinismul de faptul ca atenteaza la unitatea si identitatea nationala, recurgand pana la violenta impotriva tuturor celor ce-si exprima credinta in Isus Hristos. In anul 1966, Guvernul Birmaniei a pus capat majoritatii organizatiilor misionare din tara, expulzand totodata misionarii. Astazi, regimul militar care  guverneaza aceasta natiune este cel care detine controlul asupra tuturor activitatilor religioase. In acest sens au fost raportate numeroase cazuri de violente, si convertiri fortate.

 

Sursa: www.topchretien.com

 

Data: 2007-01-28 15:43:15
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro