» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Persecutarea crestinilor in Fasia Gaza
 

     (Fasia Gaza) Odata cu preluarea puterii in Fasia Gaza de organizatia terorista Hamas,a  crescut si numarul cazurilor de persecutii a putinilor crestini din aceasta regiune. Multe biserici si librarii crestine au fost distruse in urma atacurilor. Abuzurile de acest gen au avut loc pe intreg teritoriul Fasiei Gaza.

     Intr-o  noapte, zece barbati neidentificati i-au atacat pe paznicii cladirii « YMCA » (Young Men’s Christian Association- Asociatia tinerilor crestini, n.red) din Fasia Gaza, provocand o explozie puternica in biblioteca. Mii de carti au fost distruse in urma incendiului declansat, iar paznicii au fost dusi in cartierul As-Saja’eyah. De atunci nu s-a mai auzit nimic despre ei. Intr-o regiune in care domnesc violenta si terorismul, este greu de crezut ca familiile acelor oameni nevinovati vor primi vreodata explicatii in legatura cu cele intamplate.

     In Fasia Gaza traiesc aproximativ 2500 de crestini. Numarul lor era mult mai mare, dar majoritatea au plecat dupa ce proprietarul unei librarii crestine a fost rapit si ulterior ucis, imediat dupa preluarea puterii de catre Hamas.

 

     Comentariu : sa ne rugam pentru fratii nostri persecutati din Fasia Gaza ! In textul din Evrei 13 :3 citim : « Aduceti-va aminte de cei ce sunt in lanturi, ca si cum ati fi si voi legati cu ei ; de cei chinuiti, ca unii care si voi sunteti in trup ». La noi se vorbeste prea putin despre aceasta persecutare a crestinilor, din consideratie fata de islam. Trebuie sa ascultam de  cuvintele Domnului Isus : « Ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut » (Matei 25 :40).

 

  Sursa : revista Strigatul de la miezul noptii

Data: 2008-04-25 00:12:18
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro