» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Pericolul islamizarii Europei
 

     (Germania) Un apropiat al papei avertizeaza asupra pericolului islamizarii Europei. Secretarul particular al lui Benedict al XVI-lea, Mgr. Georg Ganswein, declara in "Suddeutsche Zeitung", din data de 27 iulie, faptul ca aceasta este un pericol pentru identitatea europeana.

     "Occidentul nu poate ignora tentativele de islamizare la care este supus. Respectul pentru islam nu trebuie sa subevalueze riscurile asupra identitatii Europei », a mai adaugat secretarul papei, care pana in prezent nu a dat decat foarte putine interviuri presei.

     Revenind asupra discursului controversat al papei din cadrul Universitatii  din Regensburg, din data de 12 septembrie 2006, Msg. Ganswein a estimat faptul ca « papa a vrut sa se opuna unei asemenea ingenuitati . Consider profetic discursul de la Regensburg », a insistat Ganswein.

     « Trebuie sa fim constienti de faptul ca nu exista numai un singur islam, si ca acesta nu recunoaste numai o voce. Sub conceptul islamului se regasesc numearoase curente, diferite, adeseori potrivnice, ajungandu-se chiar la extremism ».

     Sfantul Sinod cauta un contact interreligios dincolo de Consiliul pontifical, pentru dialog si pentru a organiza diferite intalniri.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-08-03 05:42:15
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro