» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Pedepsit cu Coranul
 

     (Arabia Saudita) Un tanar arab, interpelat pentru faptul ca s-a aflat pe strada in compania unei tinere cu care nu avea nici un grad de rudenie, a fost condamnat de catre un tribunal din Djeddah( localitate situata in vestul Arabiei Saudite), sa invete o parte din Coran, a raportat miercuri cotidianul Okaz.

     Tanarul care va trebui sa invete de asemenea 40 de hadisuri, va fi nevoit sa se justifice in fata tribunalului la iesirea din Ramadan, prevazut a incepe anul acesta in 12-13 septembrie.

     Conform cotidianului, tanarul in varsta de 18 ani, a carui identitate nu a fost precizata, a fost acuzat ca s-ar fi gasit pe o strada din Djeddah, in compania unei tinere ce nu facea parte din familie. Acesta a fost prins de catre membrii Comisiei pentru promovarea virtutii si prevenirea viciului, comisie numita « moutawa ». Tanara a fost condusa in familie, de catre membrii politiei religioase.

     Alcatuita din peste 5000 de barbati, politia religioasa se bucura de mare putere in acest regat ultraconservator, insarcinata sa vegheze la respectarea ordinii si moralitatii in regat.Recent, aceasta politie a fost convocata de catre ministerul de interne si avertizata sa nu-si depaseasca atributiile ; multe persoane fiind omorate in conditii suspecte in aceste ultime saptamani.

     Tanarul fara cazier a scapat de chinuri si de inchisoare, comenteaza cotidianul. De o perioada de timp, tribunalele saudite sustin si alte verdicte, cum ar fi : invatarea Coranului sau muncile in folosul comunitatii, ca de exemplu : spalarea masinilor aflate in serviciul politiei. Invatarea Coranului de catre un detinut poate sa-i aduca acestuia o reducere considerabila a pedepsei, mai ales in perioada Ramadanului.

 

 

  Sursa : topchretien

 

Data: 2007-09-06 07:33:18
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro