» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Pe urmele lui Isus din Nazaret
 

     (Israel) Isus Cristos a trait si a actionat in diferite locuri din Tara Sfanta. In multe dintre acestea s-au ridicat biserici care sunt foarte bine cunoscute de pelerini. Pana acum nu s-au putut face exursii mai lungi pe urmele lui Isus, insa recent doi tineri au schimbat acest lucru.

     Israelianul Maoz Inon are 32 de ani si in urma cu cativa ani a provocat o mare agitatie in orasul Nazaret cand a deschis un motel pentru tinerii evrei in mijlocul cartierului musulman din orasul cel vechi. Intre timp, agitatia pe care a cauzat-o in anul 2005 a fost uitata. Oamenii de afaceri musulmani si proprietarii de restaurante au ajuns sa fie recunoscatori pentru fiecare turist gazduit de motelul Inon. Dintr-un anumit punct de vedere, el a produs o stare de acalmie in orasul in care in mod repetat se starneau confruntari violente intre crestini si musulmani. Astfel acest oras cu o populatie majoritar musulmana a ajuns sa fie interesat de perioada istorica in care Isus Cristos a locuit in zona.

     Acum Inon planuieste o alta afacere, pe care momentan o conduce pe internet impreuna cu un american, David Landis, in varsta de 25 de ani. Inon si sotia lui, Slomit, au incercat sa reinvie itinerariile strabatute odinioara de Isus. Landis a fost interesat de aceasta initiativa si a devenit repede un oaspete pretuit in motelul familiei Inon. Ei impartasesc fara indoiala o pasiune care ii determina sa descopere locuri interesante si sa cunoasca oameni noi si culturi diferite. Intre timp, afacerea lor care nu mai este neaparat orientata spre profit a progresat destul de mult.

     “ De cateva saptamani, bocancii si un aparat GPS fac parte din dotarea standard pentru turistii care doresc sa viziteze locurile prin care a umblat odinioara Isus”, au relatat ziarele israeliene intr-un articol dedicat turismului din Tara Sfanta. La randul lui, Landis a declarat: “Cred ca aceste drumuri duc cu adevarat catre Domnul Isus Cristos. Intalnesti oameni, calatoresti prin tara, vezi fauna si flora, iar imaginile si istorisirile Sfintei Scripturi, capata viata inaintea ochilor tai”.

     Cei doi tineri prezinta pe pagina lor de internet pelerinilor interesati acest drum al Invatatorului nostru. Motelul de care se ocupa Inon este atat punctul de pornire, cat si locatia finala a drumetiei. Informatiile GPS necesare pot fi luate de catre calatori de pe internet, in timp ce aparatele in sine pot fi obtinute de la motel. Traseul pregatit de cei doi incepe la Nazaret, indreptandu-se apoi catre Zippori si Kana si trece peste Tiberiada, raul Iordan, Muntele Tabor si alte cateva puncte turistice. Calatorii au de parcurs o distanta de 65 de kilometri. Pe pagina de internet se fac estimari pentru distantele ce trebuie parcurse zilnic ( aproximativ 21 kilometri) si sunt pregatite si informatii despre cazare, in functie de optiunile pentru innoptare.

    Dupa cum am afirmat si mai sus, cei doi tineri nu mai sunt neaparat interesati de castigul financiar care ar putea insoti initiativa lor deosebita. Se pare ca au mai existat actiuni de acest gen, fiind organizate si alte rute de pelerinaj, cum ar fi drumul lui Iacov sau calatoriile misionare ale lui Pavel in Turcia, un traseu cu o lungime de 500 de kilometri. Intre timp, si Ministerul israelian al Turismului si-a manifestat interesul vizavi de aceasta idee. Inon a relatat ca si Ministerul se gandeste sa organizeze un drum al lui Isus, neexcluzand o colaborare cu firma sa.

   

     Mai multe despre acesata pe pagina de internet:

                            www.jesustrail.com

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2008-09-26 05:34:39
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro