» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Pe urmele agriculturii statului evreu
 

     (Israel) Galileea este o regiune deosebit de frumoasa, cu multa verdeata si apa. Aici se afla Lacul Ghenezaret, cel mai mare rezervor de apa potabila din Israel. In Galileea sunt numeroase elestee pline de pesti, precum si pasuni grase pe care pasc vitele. De pe inaltimile Golanului se pot admira dealuri intregi acoperite cu livezi de ciresi si podgorii de vita-de-vie, precum si campii unde se afla multi stupi de albine. Regiunea este renumita si pentru speciile deosebite de pasari migratoare care se adapostesc aici o parte din an. Perioada in care pasarile migreaza in grupuri mari inspre alte locuri ofera o priveliste deosebita. Societatea israeliana pentru protectia naturii organizeaza diferite seminarii pentru cei pasionati de ornitologie. De asemenea, la fiecare sfarsit de saptamana, multi turisti vin in aceasta zona pentru a participa la activitati deosebite precum drumetii, observari ale comportamentului pasarilor, pescuit si alte programme speciale pentru copii si tineri.

     In aceasta regiune, tot mai multi fermieri au inceput sa se ocupe de cultivarea de bio-produse, deoarece si in Israel se dezvolta constiinta fata de alimentatia sanatoasa si o prelucrare mai atenta a alimentelor. Astfel, in apropiere de Nazaret se afla cel mai mare kibut al Israelului, care ofera pe piata bio-produse de calitate superioara. Un alt exemplu este kibutul Sde Eliyahu din Valea Beit Sean, unde se cresc insecte si gandaci pentru combaterea biologica a daunatoarelor. In plus, acest kibut a devenit cunoscut pentru mierea bio deosebit de gustoasa care se produce aici.

     Atat turistii israelieni, cat si cei straini apreciaza mult vizitele la ferme, unde pot sa hraneasca viteii sau sa mulga vacile, dar si plimbarile prin halele de productie unde pot degusta preparate lactate.

     In satul arab Rama se pot urmari metodele traditionale de lucru ale pamantului. Alte sate arabe din regiune ofera posibilitatea vizitarii fabricilor producatoare de ulei de masline. In kibutul Ein Semer este deschis un muzeu agrar unde se pot admira masini agricole datand chiard in anul 1910 si se pot obtine informatii detaliate despre istoria colonizarii evreiesti.

     Firma isrealiana « Amsalem In-Depth Tours » s-a specializat in a le oferi turistilor o experienta de neuitat in sejururi cu specificul orientat spre agricultura.

     Mai multe despre albinele care produc miere bio in kibutul Sde Eliya la : www.Bio-bee.com

      Pagina web a muzeului din kibutul Ein Semer : www.courtyard.co.il (disponibil in limba ebraica si engleza)

 

  Sursa revista Stiri din Israel

 

 

Data: 2007-10-24 02:35:44
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro