» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Paludismul ucide 800.000 de copii in Africa
 

     Se considera faptul ca lupta impotriva paludismului este in crestere, dar aceasta maladie continua sa ucida. Anual, in Africa mor cel putin 800.000 de copii cu varsta de pana la cinci ani, afirma UNICEF intr-un raport difuzat miercuri. Intitulat « Paludismul si copiii », acest raport prezinta o evaluare globala a progreselor realizate pentru a controla aceasta maladie transmisa prin tantarul anofel. Raportul semnaleaza faptul ca intre anii 2004 – 2006, productia anuala de insecticide aproape ca s-a dublat trecand de la 30 la 63 de milioane, fiind disponibile comunitatilor care au nevoie de acestea. O alta crestere importanta este prevazuta pana la sfarsitul anului 2007.

      Numarul acestor insecticide cumparate de catre UNICEF aproape ca s-a triplat intre 2004 si 2006, atingand 25 de milioane de unitati. Un numar de pana la douazeci de tari din Africa subsahariana aproape ca au triplat utilizarea acestor insecticide ( incepand cu 2001) pentru a proteja copiii. Potrivit raportului, rezultatele acestor eforturi ar trebui sa apara in irmatoarea serie de date.

     « Aceste vesti sunt incurajatoare si favorizeaza inaintarea si mai spectaculoasa pe viitor », afirma plina de bucurie Dr. Coll-Seck, director executiv al parteneriatului « Roll Back Malaria », a carui obiectiv este de a ajunge la o rata de acoperire de pana la 80% (pana in 2010), in ceea ce priveste interventia antipaludism. Eforturi mai mari se depun in Africa subsahariana, unde 34% dintre copiii suferinzi de febra primesc medicamente. Putine tari si-au marit pritectia incepand cu anul 2000, si astfel multi copii primesc medicamente mai putin eficiente.

     Cu toate acestea, raportul se vrea a fi unul pozitiv. Acesta arata faptul ca aproape toate tarile din Africa subsahariana si-au modificat politica nationala in materie de medicamente si incurajeaza recurgerea la un tratament de baza cu medicamente recente si mai eficiente. Aceste tari beneficiaza de altfel de initiative de finantari importante, care le ajuta sa cumpere aceste medicamente.

     Inainte ca utilizarea acestor medicamente sa-si atinga scopul si copiii sa poata beneficia de tratamente eficiente, raportul face apel catre donatori sa-si intareasca angajamentele, iar catre guverne sa-si dubleze eforturile, mai ales prin punerea in functiune a unor programe la nivel de comunitati si prin continuarea luptei antipaludism.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-10-18 01:55:26
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro