» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Ostaticul sud-corean ucis de catre talibani era un crestin zelos
 

     (Afganistan) Coreea de Sud a idendificat persoana luata ostatica si ucisa de catre talibani in Afganistan. Este vorba despre Bae Hyung-Kyu, un pastor crestin responsabil de cei 22 de voluntari evanghelici, ridicati de catre rebelii islamisti.

      Corpul ciuruit de gloante a fost gasit miercuri, zi in care Bae ar fi implinit varsta de 42 de ani. Casatorit si tata a unui baiat in varsta de 9 ani, Bae provenea dintr-o familie crestina din provincia Jeju. In urma unor studii teologice a devenit pastor in urma cu sase ani. A fost unul dintre membrii fondatori ai Bisericii Saemmul din Bundang, localitate situate in apropiere de Seul, biserica ce i-a trimis pe cei 23 de voluntari in Afganistan.

     « Era apropiat fata de multi membri ai bisericii, pentru ca participa la intalnirile de rugaciune, cu cei aproximativ 300 de membri ai echipei de tineret », a declarat un apropiat citat de catre agentia Yonhap.

      Suferea de o boala respiratorie, care nu l-a impiedicat sa plece in aceasta misiune, au precizat responsabilii bisericii.

     Bae se afla impreuna cu alte 22 de persoane dintre care 18 erau femei, cand grupul a fost luat ostatic pe drumul care duce spre Kabul. A fost cel mai in varsta membru al grupului. Acestia au plecat in Afganistan in ciuda recomandarilor guvernului sud-corean, preocupat de securitatea lor.

     Un purtator de cuvant al talibanilor a afirmat faptul ca Bae a fost omorat intr-o zona desertica, in regiunea Qarabagh din provincia Ghazni, in apropiere de locul de unde grupul a fost ridicat.

 

  Sursa : topchretien

    

Data: 2007-07-30 12:31:42
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro