» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
O poveste de succes cu gust amar
 

     Prof. Mario Capecchi, recent distins cu Premiul Nobel pentru realizari deosebite, are un trecut extrem de emotionant.

     Capecchi a impartit onoarea primirii Premiului Nobel pentru medicina din anul 2007 cu alti doi medici americani. Reusitele sale din domeniul medical au fost cladite insa pe un trecut plin de amintiri tragice si tulburatoare, deoarece prof. Capecchi este un supravietuitor al Holocaustului.

     El s-a nascut in Italia, la Verona, in anul 1937. Mama sa, Lucia, a fost nevoita sa isi creasca singura fiul. Cand acesta avea aproape patru ani, ea a fost luata de Gestapo si dusa in lagarul de concentrare de la Dachau. Inainte de a fi luata de langa fiul ei, Lucia i-a dat unui taran italian din Tirol toti banii pe care ii avea pentru ca, in cazul in care ei i s-ar fi intamplat ceva, acesta sa ii ingrijeasca fiul. Astfel baiatul a locuit un an de zile la acest taran. Mario a fost abandonat. Taranului i se terminasera banii si nu a vrut sa il mai ingrijeasca. Mario a trait cateva luni pe strada, ajungand mai tarziu intr-un orfelinat, unde insa conditiile erau foarte proaste.

     Supravietuind ca prin miune Holocaustului, Lucia s-a intors dupa fiul ei si, dupa mai multe cautari, a reusit sa il gaseasca. Starea de sanatate a lui Mario ra destul de precara, dar cu timplul s-a insanatosit. Mama si fiul a emigrat apoi in Statele Unite ale Americii, unde Lucia s-a recasatorit.

     Este interesant faptul ca prof. Capecchi nu a dezvaluit nicaieri in biografia sa ca este evreu. Cand s-a aflat insa ca va fi distins cu Premiul Nobel, povestea vietii sale a fost imediat publicata. Astfel, printre altele, s-a mai aflat si faptul ca el are o sora pe nume Marlene, care avea doar un an cand mama lor a fost deportata la Dachau. Ea a fost lasata de Lucia in grija unei alte familii. Aceasta familie s-a mutat insa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in Austria si a adpotat-o pe fetita. Dupa sfarsitul razboiului, lucia si-a cautat zadarnic fiica. Marlene a ramas in Austria, unde traieste si in prezent, fiind constienta de radacinile sale evreiesti.

     Cand Marlene a auzit ca un anumit prof. Capecchi a fost distins cu Premiul Nobel, a fost absolut sigura ca nu poate fi vorba decat de fratele ei pierdut. Chiar daca a incercat sa il contacteze, Marlene nu a primit deocamdata nici un raspuns. La randul lui, prof. Capecchi a refuzat sa faca vreun comentariu pe marginea acestui subiect. In schimb, Marlene a declarat presei : « Nu vreau sa creada ca urmaresc obtinerea unor avantaje materiale de la el. Tot ce imi dores este sa il cunosc pe fratele meu ».

      Informatii despre activitatea stiintifica a prof. Capecchi la : http://capecchi.genetics.utah.edu/capecchi.html

 

     Comentariu : Si proaspatul detinator al Premiului Nobel, prof. Mario Capecchi( cel care, multumita ocrotirii si credinciosiei lui dumnezeu a supravietuit Holocaustului) este o dovada a veridicitatii Bibliei. Sfanta Scriptura spune in Ezechiel 37 ca Domnul va deschide mormintele poporului Israel si ii va trezi pe cei morti la o noua viata. Raspunsul biblic la Holocaust este intemeierea statului Israel.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2008-02-12 01:19:18
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro