» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Noua politica a Frantei
 

     (Franta) Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a afirmat recent in primul sau discurs legat de politica externa, ca este un prieten al Israelului. Pentru prima data in istorie, el a stabilit o directie pro-israeliana in politica Frantei.

     Israelul a acordat o atentie deosebita discursului lui Sarkozy. In Palatul Elysee, in fata a 180 de ambasadori francezi, presedintele a declarat urmatoarele : « Am datoria sa fiu un prieten al Israelului si imi voi respecta promisiunile facute in campania electorala. Nu voi pune niciodata in pericol siguranta statului Israel ».

     Sarkozy a condamnat modalitatea prin care Miscarea Hamas a preluat puterea in Fasia Gaza, afirmand : « Franta nu va permite o extindere a « Hamastanului » asupra tuturor teritoriilor palestiniene. Trebuie sa ne unim eforturile cu statele arabe moderate in vederea restabilirii formei democratice de guvernare a Autoritatii Palestiniene”.

     Pe langa sustinerea Israelului, presedintele francez a trasat si o noua politica de sprijinire a Statelor Unite ale Americii in opratiunile militare de retragere a trupelor internationale in Irak si de stabilizare a situatiei politice din aceasta tara.

     Nicolas Sarkozy si-a atras mai multi simpatizanti in randul israelienilor cand a afirmat ca « programul iranian de cercetare nucleara este cea mai mare provocare a politicii externe a Frantei. Iranul risca sa fie atacat militar daca nu isi respecta obligatiile internationale, iar rezultatul ar fi unul catastrofal pentru statul musulman ». Noul presedinte francez de stat nu a metionat insa daca tara sa ar participa activ la un astfel de ataca supra centrelor atomice iraniene sau daca s-ar limita la a sustine doar politic si tactic lovitura militara respectiva.

 

  Comentariu : Oricum am privi lucrurile. Este cert faptul ca bunavointa lui Sarkozy fata de Israel va aduce binecuvantare natiunii franceze. Multi oameni si multe natiuni au experimentat acest lucru (vezi Gen.12, 3 ; Zah.2, 12 ;Matei 25,31). Un exemplu actual pentru acest adevar este Germania : cancelarul federal Angela Merkel a sustinut cu tarie dreptul la existenta al Israelului, iar Germania a inceput sa cunoasca in ultima vreme un real progres economic.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

 

 

Data: 2007-11-30 06:03:12
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro