» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Marea Moarta ofera calitatea vietii
 

     (Israel) Marea Moarta nu a primit acest nume fara motiv. Din cauza concentratiei saline prea ridicate, ea reprezinta un mediu ostil pentru majoritatea organismelor vii care populeaza in mod obisnuit apele planetei noastre. Totusi, aceeasi concentratie de sare ofera alinare si calitate vietii umane.

     Renumitul medic internist israelian prof. Saul Sukenik, care lucreaza la Centrul Medical Soroka din Beer Seva, a  numit Marea Moarta ca fiind " unul din cele mai importante puncte balneare din lume”. Intr-un articol publicat recent intr-o revista de specialitate, prof. Sukenik a explicat efectele benefice sanatatii pe care le prezinta Marea Moarta au la baza influenta mai multor factori unici, cum ar fi gardul ridicat de salinitate din apa, mineralele din aer si clima din regiune. O astfel de combinatie nu se mai gaseste in nici un alt loc din lume.

     Exista multe statiuni balneare in special in Europa unde oamenii isi trateaza diferite suferinte. Marea Moarta acopera insa o foarte mare varietate de afectiuni, fiind de departe cea mai buna destinatie pentru imbunatatirea starii de sanatate. Pentru ca o statiune balneara sa isi poata omologa izvoarele vindecatoare, apa acestora trebuie sa contina cel putin un gram de minerale pe litru. Ca o comparatie, apa Marii Moarte contine 330 de grame de minerale pe litru. O astfel de concentratie nu se mai gaseste decat in bazinele artificiale special amenajate in complexele hoteliere de lux. Namolul care se gaseste la Marea Moarta este de asemenea unic in lume, avand in componenta sa diferite substante organice si anorganice. Tratamentele cu namol la Marea Moarta dau rezultate deosebite pentru bolnavii de artrita.

     In afara apei speciale si a namolului unic, plasarea geografica si clima din regiune ajuta de asemenea la curele balneare. Find vorba despre cel mai adanc punct de pe Pamant ( peste 400 de metri sub nivelul marii), in aceasta zona exista o presiune atmosferica deosebit de ridicata, care are un efect benefic asupra persoanelor cu probleme la articulatii. Datorita acestei pozitionari a Marii Moarte, aerul din zona prezinta o concentratie mai mare de oxigen decat in mod normal, astfel ca pacientii cu probleme pulmonare se simt foarte bine de fiecare data cand petrec putin timp in acest loc.

     Pozitionarea geografica si temperaturile ridicate specifice regiunii de pustie produc un grad mare de evaporare a apei, ceea ce face ca deasupra marii sa fie eliberate multe minerale. Acest nor de minerale functioneaza ca un paravan pentru sol, astfel ca razele ultraviolete de clasa B, care sunt in special daunatoare pielii umane, sunt blocate, doar razele de tip A putand patrunde. Acestea din urma sunt indicate pentru baia de soare. Puterea vindecatoare a Marii Moarte, in special in cazul persoanelor cu boli de piele, psoriazis si dereglarile de producere a pigmentilor este unanim recunoscuta de medicii specialisti din intreaga lume.

     Persoanele care petrec un timp mai indelungat la Marea Moarta marturisesc ca simt o anumita liniste interioara si in plus au parte de un somn adanc si odihnitor. Acest lucru se datoreaza tot norului de minerale, care contine brom. Aceasta substanta are un efect linistitor si relaxant, fiind folosita si in medicina sub forma bromurii de potasiu in anestezii, calmante si somnifere.

     Prof. Sukenik a mai explicat ca Marea Moarta este atat de deosebita datorita faptului ca multe dintre bolile tratate acolo sunt considerate incurabile, insa pacientii se intorc in mod repetat in acel loc, deoarece simt o alinare clara a simptomelor. Un alt aspect care conteaza foarte mult este faptul ca tratamentele la Marea Moarta sunt cu totul naturale.

   Mai multe detalii despre Marea Moarta: www.deadsea.co.il

   Sursa: revista Stiri din Israel

 

 

Data: 2008-10-24 05:51:13
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro