» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Manifestare anti-scientologica
 

     (Belgia) Un grup de aproximativ treizeci de tineri a manifestat duminica in fata sediului European al Bisericii Scientologice, situat pe strada Legii din Bruxelles. Tot duminica a avut loc aniversarea Lisei McPherson, decedata in anul 1995, din cauza faptului ca scientologii i-ar fi interzis sa ceara ajutor psihiatric de specialitate. Concomitent cu manifestarea din Belgia, duminica au avut loc si alte proteste, mai ales in Olanda si Germania.

     La Bruxelles tinerii au distribuit tractate si au afisat pancarte care faceau referire la moartea suspecta a Lisei McPherson si la alte afaceri recente, « aratand adevarata fata a scientologiei »

     « Lisa McPherson facea parte din Biserica Scientologica de la 18 ani. In anul 1995, in urma unui accident de masina, ea a fost internata intr-un spital de psihiatrie. Atunci avea 36 de ani. Membrii bisericii au venit sa o caute. Conform doctrinei lor, psihiatrii sunt manipulatori de suflete, incompetenti. Astfel ca a fost plasata intr-unul dintre centrele proprii de revalidare, unde aceasta a decedat dupa numai 17 zile. Ancheta a aratat faptul ca moartea a survenit in urma unei doze gresite de medicamente », au explicat protestatarii.

     Anonymus afirma ca nu este singurul exemplu de acest fel, in care Biserica Scientologica manipuleaza si maltrateaza oamenii. « Credem ca este de datoria noastra sa informam oamenii asupra acestor practici si sa le aratam faptul ca scientologia este mai mult decat un simplu grup de staruri de la Hollywood. Biserica Scientologica este o secta extrem de periculoasa ».

     Miscarea Anonymus exista de mai multi ani, dar este nou venita in Belgia. « Este prima noastra actiune aici. Chiar daca Biserica Scientologica nu are foarte multi aderenti aici,  sediul European al ei se afla la Bruxelles. De aceea vrem sa ne facem auziti aici. Pregatim o noua actiune de acest tip luna viitoare », a afirmat unul dintre participanti.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-02-12 01:12:48
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro