» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Lamaia actioneaza impotriva cancerului
 

(Israel) Oamenii de stiinta isrealieni au facut nenumarate studii asupra lamaii, ajungand la concluzia ca aceasta actioneaza impotriva formarii cancerului. Un concern american de alimente, care produce si suplimente de substante nutritive, foloseste deja aceste informatii in folosul consumatorilor.

            Lamaiul ( alosya citrodora sau lippia citriodora), numit si tufa parfumata de lamai sau verbina de lamai, este un tip de planta din familia verbenaceae. Numele citrodoratrimite se refera la parfumul si la aroma plantei, iar triphylla indica aranjarea in grupuri de cate trei a frunzelor pe crengi. In trecut aceasta planta mai era cunoscuta si sub numele de lippa citriodora si, datorita proprietatilor sale antiseptice, era folosita ca antidot impotriva diferitelor otravuri.

            Oamenii de stiinta israelieni au descoperit in decursul cercetarii lor ca substanta care ii da lamaii aroma specifica si care mai poate fi gasita in melisa, prezinta caracteristici curative surprinzatoare. Desi deocamdata actiunea sa a fost testata doar in eprubeta, se pare ca substanta aceasta poate sa omoare celulele cancerigene fara a le afecta in vreun fel pe cele sanatoase.

            Studiul israelian, care s-a intins pe parcursul a peste doi ani de zile, fiind realizat in regiunea Arava, a inclus 250 de plante de desert care au capacitatea de a creste in conditii vitrege de mediu. Aceasta capacitate de rezistenta va fi cercetata mai profund, deoarece se presupune ca astfel se vor obtine informatii folositoare si in domeniul terapeuticii medicale moderne. Cel putin cu privire la lamaie, aceasta ipoteza a fost confirmata pana acum, motiv de incurajare in vederea extinderii studiilor si asupra altor plante.

            Sub conducerea dr. Rivki Ofir, un grup de cercetatori incearca acum sa gaseasca investitori pentru continuarea muncii lor. Scopul acestora este de a contribui la dezvoltarea de noi tipuri de medicamente. Paralel cu aceasta, oamenii de stiinta isi continua desigur activitatile de colectare si experimentele de laborator.

           

            Sursa: revista Stiri din Israel

 

Data: 2009-05-01 02:10:17
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro