» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Jerusalem Post lanseaza o versiune speciala

   

 

     (Israel) In timp ce majoritatea ziarelor isi reduc din continut, Jerusalem Post lanseaza o versiune crestina.

      Aceasta noua editie aduce la 10 numarul publicatiilor grupului Can West Global Communications: Jerusalem Post, Jerusalem Post in limba engleza, Jerusalem Post Easy Edition, dedicat emigrantilor care invata limba ebraica, si alte publicatii destinate copiilor, femeilor si tinerilor.

            Atunci, de ce o editie crestina? Inca nu se stie sigur daca acest lucru va fi profitabil, dar in orice caz, Jerusalem Post tinteste publicul american, si nu unul oarecare. De fapt, unul dintre grupurile care au aratat un interes crescand pentru Pamantul Sfant in acesti ultimi ani : si anume cel al evanghelicilor americani.

            Numarul evanghelicilor la un loc reprezinta astazi aproximativ 500 de milioane de persoane in intreaga lume, plasandu-se pe locul 2 in cadrul crestinismului, dupa catolici. Lumea evanghelica de azi este un adevarat mozaic. Este foarte diversa, existand oameni foarte deschisi pe plan teologic si ecumenic, iar unii extrem de inchisi in acest sens, dar existand loc  pentru adevar la mijloc. Varietate exista si intre organizatiile episcopale( aflate sub autoritatea unui singur episcop), presbiteriene( aflate sub autoritatea unui sfat al batranilor) si congregatiile( aflate sub autoritatea adunarii membrilor comunitatii).

            Cel mai vechi jurnal englez de pe Pamantul Sfant( 75 de ani), prin aparitia sa lunara are drept grup tinta prietenii crestini ai Israelului.

            Evanghelicii americani sunt foarte atasati pacii in Israel, acestia considerand ca adevarata pace de acolo o poate aduce doar noile vremuri mesianice.

            Un alt obiectiv al acestei publicatii este acela de a favoriza turismul în Israel, mai ales în randul acestei largi comunitati.

             Jerusalem Post : scurt istoric

            Fondat la 1 decembrie 1932, sub denumirea de Palestine Post, jurnalul sustinea batalia pentru un camin national evreiesc în Palestina, opunandu-se deschis politicii britanice in ceea ce priveste restrictiile de emigratie pentru evrei. Jurnalul si-a schimbat denumirea in Jerusalem Post in anul 1950, dupa independenta Israelului. Acesta s-a pozitionat mai apoi  in zona de centru-stanga, sustinand partidul muncii pana în anul 1989, dupa cumpararea acestuia de catre Hollinger Inc, sub controlul magnatului conservator Canadian: Conrad Black. Jerusalem Post isi schimba linia editoriala, sustinand partidul Likud. Un mare numar de jurnalisti vor demisiona, formand Jerusalem Report.

            Actualmente, punctul de vedere al jurnalului asupra actualitatii este cel de centru- dreapta, dar contine de asemenea si articole de centru-stanga. Pozitiile sale în ceea ce priveste economia, sunt apropiate neoliberalismului..

            Jerusalem Post este un concurent al jurnalului de centru-stanga, "Haaretz" care publica de asemenea o editie in limba engleza, inca din anul 1990. La fel ca alte jurnale israeliene, Jerusalem Post apare zilnic, de luni pana vineri, exceptand ziua de sambata( ziua de Sabat) si zilele de sarbatori evreiesti.

            Redactorul sef al acestei publicatii este David Horovitz, fost redactor al jurnalului Jerusalem Report.

            La 16 noiembrie 2004, Hollinger revinde jurnalul unui editor de ziare israeliene din Tel Aviv, Mirkaei Tiksharet Limited. Grupul media Can West Global Communications anuntand un acord pentru a intra cu 50% in capitalul jurnalului.

     David Rosenfeld

     Sursa: topchretien

Data: 2007-02-11 14:45:48
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro