» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Intalnire cu Serge Tarassenko

                                                                        

 

   (Marea Britanie) In data de 9 ianuarie la ora sase si treizeci de minute, Dominique  Tcheiller si cu mine decolam de pe aeroportul din Geneva, in directia Londra. Dupa zborul cu avionul, ne-au asteptat trei ore de mers cu trenul, inainte de a ajunge la Weymouth, o localitate maritima deosebita, situata  fata in fata cu  Cherbourg( localitate franceza, din Peninsula Cotentin, Normandia- n.tr.). Urmatoarele doua zile se anuntau pasionante.

            Serge Tarassenko, acest inginer fizician de renume, acum la pensie, acceptase a ne primi pentru a discuta cate ceva despre subiectele de actualitate.

            Legat in trecut de cercetare la Euratom, lucrase aproape de Oxford, la proiectul „JET”, dezvoltat de Comisia Europeana de Energie Atomica, in vederea folosirii energiei termonucleare( numita energie H) in mediul domestic, si de asemenea de a produce electricitate.

            Domnul Tarassenko a fost apropiat fata de numerosi sefi de stat. A fost unul dintre consilierii Generalului de Gaulle, iar mai tarziu al presedintelui Gorbaciov. Timp de 40 de ani a strabatut intreaga lume in calitate de conferentiar, cunoscut si recunoscut intre egalii sai. Nu a ezitat niciodata sa vorbeasca despre credinta sa studentilor la fel ca si bisericilor, mai marilor acestei lumi cat si oamenilor simpli.

            Serge Tarassenko este un om de stiinta, dar inainte de toate un om al credintei, un om al lui Dumnezeu si de asemenea un om cu Dumnezeu. Este ceva atipic. El a demonstrat faptul ca stiinta adevarata se reintoarce la credinta, iar credinta nu este antinomica stiintei.

            La prima abordare am fost surprinsi de simplitatea acestui om si de primirea calduroasa a lui Rachel, sotia sa. Rachel a fost femeia din umbra in acesti 40 de ani de slujba alaturi de sotul ei, dar si femeia de actiune si de sprijin in momentele cele mai dificile din viata lui.

            Serge Tarassenko a cunoscut doua drame in viata sa: pierderea unui baiat in catastrofa de la metroul din Londra, si o puternica depresie, ce a durat doi ani de zile. Dar Dumnezeu a avut intotdeauna ultimul cuvant, acolo unde stiinta are limitele sale, Dumnezeu nu are limite. In aceste momente dificile a putut experimenta puterea lui Dumnezeu, si a iesit victorios din spirala tragica a depresiei.

            Momentele de discutie avute au fost de asemenea o ocazie sa vorbim despre numeroase texte din Biblie. Acestui om atasat Scrierilor Sfinte, acestui savant emerit ii face placere mai presus de toate, sa-si arunce privirea asupra textelor originale. Cunoaste cinci limbi straine, dintre care ebraica, greaca si armeana, ceea ce-i permite sa intre in inima textelor vechi, sa aprecieze savoarea si adevaratul inteles al acestora.

             Dupa acele doua zile, ne-am intors imbogatiti si binecuvantati. Va invitam aici sa ascultati mesajele avute la diferite conferinte:

http://www.topchretien.com/topmessages/?/3246/ (mesajele audio de la acesta adresa sunt disponibile numai in limba franceza- n.tr)

     Didier Biava

 

    Sursa: topchretien

 

 

 

 

 

Data: 2007-02-05 00:54:05
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro