» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Inelul virginitatii interzis in scoala
 

     (Marea Britanie) O adolescenta in varsta de 16 ani a sesizat tribunalul londonez, acuzand de discriminare liceul in care invata. Aceasta afirma faptul ca ar fi fost obligata sa inlature de pe deget "inelul virginitatii ", inel ce reprezinta  angajamentul de a ramane curata pana la casatorie.

     Lidia Playfoot a fost exmatriculata din "Millas", scoala la care invata in localitatea Horsham din sudul Angliei, dupa ce ar fi refuzat sa renunte la purtarea inelului, inel pe care este gravat un verset biblic, ce incurajeaza abstinenta sexuala ianinte de casatorie. "In scoala noastra fetele de religie musulmana sunt autorizate sa poarte val, iar bijuteriile purtate de catre cei din alte religii sunt acceptate ; este ca si cum crestinii ar fi discriminati". Lidia afirma faptul ca i-a fost incalcat dreptul la exprimarea libera a convingerilor religioase. Adolescenta a mai denunta in fata tribunalului "criza morala si etica" actuala, subliniind  faptul ca din ce in ce mai multe fete din liceul in care studiaza sunt insarcinate. Avocatul fetei, Paul Dimond acuza scoala de abuz de putere :  "este o patrundere ilegala a scolii, care nu poate decide adevarul religios".

     Tatal fetei, Phil Playfoot, pastor in Horsham a denuntat de asemenea "un fundamentalism laic", care "vrea sa scufunde si sa reduca la tacere unele credinte, cea crestina in mod particular".

     Scoala a respins aceste acuzatii, considerand ca " inelul virginitatii" nu este un simbol religios, acuzand adolescenta de incalcarea regulilor vestimentare ale liceului.

     "Inelul virginitatii" este parte dintr-un program numit "Silver Ring Thing ", inceput in Arizona, SUA in jurul anilor ’90. Acest proiect a fost initiat de catre un pastor evanghelic, care dorea sa lupte impotriva graviditatii din randul adolescentelor. Acest program a ajuns si in Marea Britanie in urma cu cativa ani. Organizatia afirma faptul ca un numar de aproximativ 25.000 de tineri din toata lumea poarta acest inel, ca semn al abstinentei sexuale pana la casatorie. Parintii Lidiei Playfoot sunt parte integranta a acestei echipe, lucrand benevol pentru acest proiect in Marea Britanie.

     Cu ocazia procesului, directorul Societatii Nationale Laice (National Secular Society), Keith Porteous Wood a denuntat cresterea presiunilor religioase impotriva scolilor, afirmand faptul ca: “scoala nu trebuie sa devina un loc al luptelor religioase”.

 

  Sursa: topchretien

Data: 2007-06-25 00:47:25
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro